ΑΘΗΝΑ
20:30
|
12.06.2024
Με την κοινωνική χύτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη να απειλεί να τινάξει το καπάκι, η Ελλάδα έρχεται ξανά να κάνει τη διαφορά!
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με την κοινωνική χύτρα σε ολόκληρη την Ευρώπη να απειλεί να τινάξει το καπάκι, εν όψει ενός σκληρού οικονομικού χειμώνα, και με συνδικάτα να καταγγέλλουν παραβιάσεις εργασιακών δικαιωμάτων σε Ουκρανία και Ρωσία εν μέσω πολέμου, η Ελλάδα έρχεται για άλλη μια φορά στην ιστορία της να κάνει τη διαφορά!

Το νεοφιλελεύθερο αφήγημα της δήθεν «ευρωπαϊκής ενοποίησης και ενότητας» δείχνει να ξεφτίζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς υπό την βαριά σκιά των επιπτώσεων του εμπάργκο που έχει επιβληθεί στη Ρωσία, με τους Ευρωπαίους ηγέτες να αναζητούν με εύσχημο ή και άγαρμπο τρόπο την έξοδο κινδύνου (για τους ίδιους) από την διαρκώς συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση.

Την ίδια ώρα, συνδικάτα διεθνώς (μεταξύ των οποίων και το ΠΑΜΕ) καταγγέλλουν «επίθεση των κυβερνήσεων της Ουκρανίας και της Ρωσίας εναντίον των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Εν καιρώ πολέμου η κυβέρνηση Ζελένσκι, κατοχύρωσε νομοθετικά δυο νομοσχέδια στο ουκρανικό κοινοβούλιο (όπου έχουν απαγορευθεί σχεδόν όλα τα αντιπολιτευτικά κόμματα), με τα οποία καταργεί το δικαίωμα των συνδικάτων σε Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

Παράλληλα, αλλοιώνει ή καταργεί μέτρα προστασίας των εργαζομένων και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να θέτουν σε αναστολή το 10% του προσωπικού (συμβόλαιο μηδενικών ωρών).

Επίσης, με νέα νομοσχέδια που προωθούνται, η Κυβέρνηση ουσιαστικά θα κατάσχει τα περιουσιακά στοιχεία των συνδικάτων, παρά το γεγονός ότι ήταν φιλοκυβερνητικά.

«Τι πιο σύνηθες», θα πει κανείς, δεδομένου ότι πρόκειται για χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση Ζελένσκι είχε επιχειρήσει να κατοχυρώσει νομοθετικά αυτές τις ρυθμίσεις πριν τον πόλεμο, αλλά δεν το κατάφερε λόγω των σφοδρών αντιδράσεων.

Έκανε την κρίση, ευκαιρία, που λένε.

Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση Πούτιν, δίνει το δικαίωμα μονομερούς μεταβολής των συμβάσεων των εργαζομένων σε διάφορους κλάδους της οικονομίας.

Επιπλέον, προωθεί ρύθμιση η οποία θα επιτρέψει στις αρχές να «καθιερώσουν τους νομικούς όρους των εργασιακών σχέσεων σε μεμονωμένους οργανισμούς», συμπεριλαμβανομένου του καθορισμού «των προϋποθέσεων απασχόλησης πέραν των καθορισμένων ωρών εργασίας, τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, καθώς και την παροχή ετήσιων αδειών με αποδοχές».

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά σε δύο κράτη παλαιά προπύργια του υπαρκτού σοσιαλισμού, η Ελλάδα καινοτομεί και ριζοσπαστικοποιείται πολιτικά.

Μπορεί το πόπολο να μην το έχει αντιληφθεί. Όμως, το διαπίστωσε και το αποκάλυψε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» Κυριάκος Βελόπουλος.

Οι πηγές των πληροφοριών του, άγνωστες. Ο «γέροντας», η «γερόντισσα», κάποιο σπάνιο «ιερό κείμενο της Ορθοδοξίας μας», ίσως…

Πάντως ήταν ξεκάθαρος: «Έχετε εγκαθιδρύσει ένα κομμουνιστικό καθεστώς στην χώρα μας», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση και χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «τον πρώτο κομμουνιστή ηγέτη της Ελλάδας», κατακρίνοντας τον… κρατικό παρεμβατισμό στην οικονομία.

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, ο πρωθυπουργός «είναι ο πρώτος που απαγόρευσε την ορθόδοξη λατρεία. Ακόμα και το Κομμουνιστικό Κόμμα στην πρώην Σοβιετική Ένωση δεν απαγόρευσε τις εκκλησίες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που έκλεισε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με το ζόρι επιβάλλοντας το lockdown. Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο πρώτος που απαγόρευσε στους Έλληνες να δουλεύουν, δίνοντάς τους επιδόματα, ξεγελώντας τους. Απαγόρευσε ακόμα και την μετακίνηση από νομό σε νομό. Πείτε μου ποιο κομμουνιστικό κόμμα έχει κάνει ποτέ κάτι τέτοιο; Μόνο η ΝΔ το έκανε!».

Κάτι νέο γεννιέται σε τούτα εδώ τα χώματα.

Το επόμενο βήμα θα είναι να δούμε τους υπουργούς ως καπεταναίους και όλοι εμείς να πάρουμε τα βουνά (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Εξάλλου, το είχαν φωνάξει σε έναν τοίχο κάπου στα Εξάρχεια: «Η καλή Αριστερά, είναι σαν το τσάϊ. Του βουνού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κηφισιά: Περιορίστηκε η φωτιά στο εργοστάσιο Pal με ρίψεις νερού από αέρος (upd)

Πόλεμος, πείνα και λιμός βασανίζουν τους Παλαιστίνιους της Γάζας

Προστατεύουμε τα αδέσποτα στον καύσωνα: Δροσερό νερό, καταφύγια, υιοθεσία

ΗΠΑ: Νέα συμφωνία με την Ουκρανία σε θέματα ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα