ΑΘΗΝΑ
20:59
|
24.04.2024
Στον οικισμό των Βατερών επελαύνει πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Ρογκάδα Βατερών στη Λέσβο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον οικισμό των Βατερών επελαύνει πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε περίπου στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Ρογκάδα Βατερών στη Λέσβο και έλαβε σύντομα μεγάλες διαστάσεις, καθώς δεν κατέστη δυνατό να οριοθετηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει δημοσίευμα του τοπικού μέσου ενημέρωσης stonisi.gr, το πύρινο μέτωπο φέρεται να κινείται προς τον δρόμο που συνδέει την περιοχή Βρίσα με τα Βατερά, ενώ νωρίτερα παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στην περιοχή, αφού η φωτιά έφτασε στον κύριο όγκο του οικισμού. Κατά το ίδιο δημοσίευμα, οι φλόγες έχουν φτάσει από νωρίς το μεσημέρι στη θάλασσα, λίγο πριν τον παραθαλάσσιο παραλιακό χώρο διασκέδασης “ΑΡΕΝΑ”, ενώ απείλησαν ένα ξενοδοχείο.

«Έχουν ήδη καεί σπίτια, περιουσίες, beach-bar, ταβέρνες και υπάρχει φόβος να κατευθυνθεί η φωτιά και προς τη Βρίσα, η οποία υπενθυμίζω πως πριν τρία χρόνια είχε καταστροφικό σεισμό και πραγματικά είχε πέσει η μισή κάτω. Μιλάμε για τεράστια καταστροφή» ανέφερε μιλώντας στον σταθμό του OPEN ο Θεόφιλος Μυζίκας από το kalloninews.

Νωρίτερα ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός 112 της Πολιτικής Προστασίας δίνονταις εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού των Βατερών, με τους κατοίκους της περιοχής να καλούνται να κατευθυνθούν προς τον οικισμό Πολίχνιτο.

Σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 19 οχήματα 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από δυνάμεις του Ερυθρού Σταυρού, εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι καταγγελίες κατοίκων για έλλειψη πυροσβεστικών δυνάμεων και απαξίωση των περιουσιών τους κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα