ΑΘΗΝΑ
10:26
|
28.04.2024
Συναυλία αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη την Κυριακή, για την περίπτωση του οποίου πάνω από 400 νομικοί απαιτούν να εφαρμοστεί ο νόμος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συναυλία αλληλεγγύης υπέρ του κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος διανύει τον δεύτερο μήνα απεργίας πείνας, καλεί η συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 με αίτημα την άμεση ικανοποίηση του αιτήματός του για υπό όρους αποφυλάκιση, για το οποίο την επόμενη ημέρα (25/7) θα αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο στο εφετείο Λαμίας.

«Ο αναρχικός Γ. Μιχαηλίδης βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και περίπου 2 μήνες, με μόνο σκοπό την αποφυλάκιση του. Από τα τέλη Μαΐου έχει αναπτυχθεί ένα πολύμορφο μαζικό και δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης, το οποίο σπάει τη σιωπή που προσπαθεί να επιβάλλει το κράτος στον αγώνα του Γιάννη. Ο αγώνας αυτη τη στιγμή, βρίσκεται στη σημαντικότερη καμπή του, καθώς το κίνημα βγαίνει μαζικά στο δρόμο ενόψει του δικαστικού συμβουλίου στις 25/7 που θα αποφασίσει για την αίτηση αποφυλάκισης του συντρόφου» αναφέρει η συνέλευση.

Την ίδια ώρα υπογραμμίζει τον ταξικό χαρακτήρα της δικαιοσύνης, «που αποφυλάκισε τις τελευταίες μέρες δολοφόνους και βιαστές», καταλήγοντας πως «είναι η φωνή του κράτους και της καπιταλιστικής κοινωνίας, που τρέμουν ανθρώπους σαν τον Γιάννη, διότι στο πρόσωπό τους φέρουν την αξιοπρέπεια και την αδιαλλαξία του ανθρώπου που αγωνίζεται και κρατά πάντα ψηλά το κεφάλι. Στο πρόσωπό τους φέρουν την προοπτική της επαναστατικής ανατροπής του κόσμου της μισθωτής σκλαβιάς και της εξουσίας. Ο Γιάννης κρατείται “προληπτικά” όμηρος του κράτους»

Συμμετέχουν:
?Εθισμός
?Rationalistas
?Twinsanity
?Εισβολεας
?Thanasimos
?Αγνωστος Χειμώνας
?Mitsos Fer De Lance
?Χαρά
?Lobo
?Κάτοχος
?Omega Ape
?Ψ & Cutbrawl
?Jako
?Βαγγος.Μπεκ
?Ultra Black Funk
?Ραμμένος Άσσος
?DJ Micro
?WΔR
?Μαρίνα / Στίχοιμα

*Πατήστε εδώ για προβολή του event στο facebook

Να εφαρμοστεί ο νόμος στην περίπτωση Μιχαηλίδη απαιτούν εκατοντάδες νομικοί

Σημειώνεται πως με κοινή τους δήλωση, περισσότεροι από 450 νομικοί απαιτούν να γίνει δεκτό το νόμιμο αίτημα του κρατούμενου απεργού πείνας για υφ’ όρον απόλυση και να προστατευθεί η ζωή του, εγκαλώντας το κράτος για εκδικητικότητα και αμφισβήτηση της ίδιας της ζωής ως μέγιστο αγαθό του νομικού πολιτισμού. 

«Ο Γιάννης Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει το προβλεπόμενο εκ του νόμου μέρος της ποινής του ξεκίνησε απεργία πείνας στις 23.05.2022, αφού είχε προηγηθεί η απόρριψη δύο αιτημάτων του για υφ΄ όρον απόλυση. Σήμερα έχει χάσει πάνω από το 21% του σωματικού βάρους του και βρίσκεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Λαμίας σε πλήρη απομόνωση και χωρίς να επιτρέπεται ακόμη και στην προσωπική ιατρό του να τον εξετάσει, τη στιγμή που η ζωή του πλέον βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο» υπενθυμίζουν οι νομικοί που συνυπογράφουν την δήλωση. 

Την ίδια ώρα, υπογραμμίζουν πως πρόκειται για «ακόμη ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ιδιαίτερου καθεστώτος εξαίρεσης από τα στοιχειώδη δικαιώματα που το κράτος και οι μηχανισμοί του επιφυλάσσουν στους κρατούμενους που ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο και εκπροσωπούν μια αντίστοιχη ιδεολογία».

«Θα το ξαναπούμε για ακόμη μια φορά και θα το επαναλάβουμε όσες φορές και αν χρειαστεί: το κράτος δεν επιτρέπεται να ποινικοποιεί την ιδεολογία των κρατουμένων, να ποινικοποιεί το φρόνημά τους και να εφαρμόζει επιλέκτικά τον νόμο» καταλήγουν οι νομικοί, υπογραμμίζοντας πως «η απεργία πείνας και η διακινδύνευση της ίδιας τους της ζωής αποτελεί το ύστατο μέσο που διαθέτουν οι κρατούμενοι/ες για να ακουστούν και να αποκτήσουν ορατότητα μέσα στη συνθήκη στέρησης της ελευθερίας που τους έχει επιβληθεί».

*Φόρμα συλλογής υπογραφών δικηγόρων και νομικών: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdHVvPeezOfD…/viewform

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Χιλή: Εθνικό πένθος για τον θάνατο τριών αστυνομικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα