ΑΘΗΝΑ
23:06
|
26.04.2024
Στο μέτωπο της Δαδιάς μετέβη κυβερνητικό κλιμάκιο προκειμένου «να γίνει ό,τι είναι δυνατό για να σωθεί το εθνικό μας πάρκο» την τέταρτη ημέρα της πυρκαγιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε δεσμεύσεις ότι «θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να σωθεί το εθνικό μας πάρκο, το μεγάλο σύμβολο σε ό,τι αφορά το φυσικό μας περιβάλλον, για το οποίο ενδιαφέρεται και όλη η Ευρώπη» προχώρησε από το Σουφλί στο οποίο μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα όλη έχει στραμμένο το βλέμμα της στη Δαδιά και πρέπει το χρέος μας να το φέρουμε εις πέρας».

«Ήρθαμε με τον κ. Αμυρά, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, ακριβώς για να συντονίσουμε τις προσπάθειες. Έχει γίνει ήδη μια πρώτη συνάντηση με τους φορείς, συμμετείχαν όλοι: ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, οι βουλευτές, ο δήμαρχος, ο οποίος είναι εδώ και μας βοηθά πάρα πολύ. Προσπαθούμε να συντονίσουμε, για να γίνουμε ακόμα πιο αποτελεσματικοί» υποστήριξε ο Χρ. Στυλιανίδης, στον οποίο παρουσίασαν την κατάσταση οι επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς, ένας από τους μεγαλύτερους πνεύμονες πρασίνου καίγεται ήδη επί σχεδόν τέσσερα 24ωρα, με τις αποφάσεις της διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε, να εγείρουν ερωτήματα καθώς περιορίζονται σε κατά κύριο λόγο προληπτικά μέτρα που θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μήνες νωρίτερα.

Ειδικότερα, ο υπουργός υποστήριξε πως το επόμενο βήμα είναι η επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου στο νοτιοδυτικό μέτωπο «για να δούμε επί τόπου πώς θα μπουν μηχανήματα εκεί για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε νέες αντιπυρικές ζώνες και οι πυροσβέστες με τις δικές τους εγκαταστάσεις να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Αυτός είναι ο στόχος. Θα είμαστε όλη μέρα επί του πεδίου για να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την αποτελεσματικότητά μας».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, ισχυρίστηκε πως έχει κινητοποιηθεί κάθε διαθέσιμη δύναμη προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς και να μην επεκταθεί περαιτέρω στον πυρήνα του εθνικού πάρκου, ενώ ισχυρίστηκε πως «από τώρα ήδη σχεδιάζουμε και οργανώνουμε τα βήματα για την αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος. Έχουμε μπροστά μας δρόμο. Το δασικό οικοσύστημα της Δαδιάς είναι ένα θησαυροφυλάκιο βιοποικιλότητας για τη χώρα και βεβαίως για ολόκληρη την Ευρώπη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα