ΑΘΗΝΑ
11:52
|
25.04.2024
Ιταλικά πλοία διέσωσαν 674 άτομα που βρίσκονταν σε ένα αλιευτικό σκάφος που έπλεε στη Μεσόγειο ανοιχτά των ακτών της Λιβύης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιταλικά πλοία εντόπισαν πέντε πτώματα και διέσωσαν 674 άτομα που βρίσκονταν σε ένα αλιευτικό σκάφος που έπλεε στη Μεσόγειο ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή την Κυριακή, ενώ ευρωπαϊκές φιλανθρωπικές οργανώσεις ανέφεραν ότι έσωσαν περισσότερα από 500 ακόμη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press.

Μερικοί από τους επιζώντες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τη θάλασσα στην ιταλική επιχείρηση που διεξήχθη το Σάββατο 190 χιλιόμετρα από τις ακτές της Καλαβρίας από ένα εμπορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, τρία περιπολικά του Λιμενικού Σώματος και ένα σκάφος της οικονομικής αστυνομίας. Όλοι όσοι διασώθηκαν μεταφέρθηκαν σε λιμάνια της Καλαβρίας και της Σικελίας.

Τα αίτια θανάτου των πέντε νεκρών δεν έγιναν άμεσα γνωστά.

Το Λιμενικό Σώμα είπε ότι ήταν μόνο μία σε μια σειρά διασώσεων τις τελευταίες ημέρες στην ιταλική περιοχή έρευνας και διάσωσης της κεντρικής Μεσογείου, καθώς απελπισμένοι άνθρωποι που φεύγουν από τη φτώχεια ή την καταπίεση αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Σε μια περίπτωση, ένα ελικόπτερο κλήθηκε να απομακρύνει μια γυναίκα που έχρηζε ιατρικής περίθαλψης από σκάφος μεταναστών σε επισφαλή κατάσταση, δήλωσε το Λιμενικό Σώμα.

Σε ξεχωριστές επιχειρήσεις, η γερμανική φιλανθρωπική οργάνωση Sea-Watch είπε ότι διέσωσε 444 μετανάστες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τη Μεσόγειο με υπερπλήρεις, ξεχαρβαλωμένες βάρκες λαθρεμπόρων. Το πλοίο Sea-Watch 3 πραγματοποίησε τις πέντε επιχειρήσεις εντός 24 ωρών και είπε ότι μεταξύ των διασωθέντων περιλαμβάνονταν μια έγκυος γυναίκα και ένας άνδρας που είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Η φιλανθρωπική οργάνωση ζητά άδεια για να φέρει τους διασωθέντες σε ασφαλές λιμάνι, καθώς το πλοίο διάσωσης δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσους ανθρώπους.

Επιπλέον, η ευρωπαϊκή φιλανθρωπική οργάνωση SOS Mediterannee είπε ότι το διασωστικό της πλοίο Ocean Viking έσωσε 87 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων 57 ασυνόδευτων ανηλίκων, από μια υπερπλήρη λαστιχένια βάρκα στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης. Κανένας δεν είχε σωσίβια, είπε η φιλανθρωπική οργάνωση.

Οι αφίξεις μεταναστών στην Ιταλία αυξήθηκαν σχεδόν κατά ένα τέταρτο από το 2021, με 34.013 να καταγράφονται μέχρι την Παρασκευή.

Αν και εξακολουθούν να είναι πολύ λιγότερες από το έτος αιχμής του 2015, οι διελεύσεις παραμένουν θανατηφόρες, με 1.234 ανθρώπους να καταγράφονται νεκροί ή αγνοούμενοι στη θάλασσα από την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες φέτος, 823 από αυτούς στην επικίνδυνη κεντρική Μεσόγειο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε τον αντιδήμαρχο

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα