ΑΘΗΝΑ
05:15
|
02.05.2024
δικαιολογημένη η οργή του κόσμου, που με κάθε με φωτιά καίγεται, με τις πλημμύρες πνίγεται κ.ο.κ, λέει ο βουλευτής του ΚΚΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Έχουμε μπροστά μας ένα προδιαγεγραμμένο και διαχρονικό έγκλημα όσον αφορά τα αποτελέσματα των φυσικών φαινομένων, σε βάρος του περιβάλλοντος και της ζωής και της περιουσίας των ανθρώπων» τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, σε παρέμβασή του το πρωί της Δευτέρας σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σχετικά με τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Πρόσθεσε πως από αυτή την άποψη είναι δικαιολογημένη η οργή του κόσμου, που με κάθε με φωτιά καίγεται, με τις πλημμύρες πνίγεται κ.ο.κ.

Αναφερόμενος στις αιτίες, στάθηκε στην απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης των επιπτώσεων, επισημαίνοντας πως ακόμη και σήμερα διατηρείται ο αντιεπιστημονικός διαχωρισμός ανάμεσα στην πρόσληψη, που έχει ανατεθεί στη Δασική υπηρεσία, και την καταστολή που είναι ευθύνη της Πυροσβεστικής.

Επίσης, ανέδειξε ως άλλη σημαντική αιτία την εμπορευματοποίηση της γης, που οπλίζει τα χέρια των εμπρηστών, για να αναπτυχθούν, με την άδεια της πολιτείας, οικονομικές δραστηριότητες, είτε πρόκειται για ΑΠΕ είτε για τουριστική αξιοποίηση.

Υπογράμμισε παράλληλα τα τεράστια προβλήματα που αφορούν στην αποκατάσταση των συνεπειών, λέγοντας πως μέτρα ανακούφισης εκτός του ότι είναι ανεπαρκή, δεν έρχονται και έγκαιρα, ενώ ανέδειξε και τις ευθύνες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν συνδιαμορφώσει ένα πλαίσιο, που όχι μόνο είναι αναποτελεσματικό αλλά τροφοδοτεί και πολλαπλασιάζει τις αρνητικές επιπτώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα