ΑΘΗΝΑ
12:58
|
16.04.2024
Σε ανακοίνωσή της, η ομοσπονδία χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» και «αλλοπρόσαλλη» την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να κλείσει το φαρμακείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών (ΠΟΝ), σε ανακοίνωσή της καταγγέλει το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Καλαμάτα, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση ελήφθη χωρίς αιτιολογία.

Ο πρόεδρος της ΠΟΝ, Γρηγόρης Λεοντόπουλος, δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ αποφάσισε σε συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου «να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, φαρμακείο το οποίο η ίδια η διοίκηση είχε αναβαθμίσει πριν από ένα χρόνο».

Στην ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» και «αλλοπρόσαλλη» την απόφαση του ΕΟΠΥΥ να κλείσει το φαρμακείο στην Καλαμάτα και διερωτάται εάν υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από αυτή την ενέργεια και κατά πόσο είναι το θέμα σε γνώση του υπουργείου Υγείας.

Η ομοσπονδία προειδοποιεί επίσης ότι θα αγωνιστεί για την διατήρηση των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ και ζητά την ίδρυση περισσότερων φαρμακείων ΕΟΠΥΥ ώστε να εξυπηρετούνται οι χρονίως ασθενείς.

Υπενθυμίζεται ότι τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ εξυπηρετούν κατά μείζονα λόγο τα άτομα με χρόνιες παθήσεις όπως οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου αλλά και όλες τις κατηγορίες αναπηρίας που κάνουν χρήση ακριβών φαρμάκων με μηδενική συμμετοχή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Νόνη Δούνια: Μαθαίνεις διπλωματία μέσω… υποκριτικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα