ΑΘΗΝΑ
06:58
|
20.04.2024
Στην πυρκαγιά στη Δαδιά επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες , 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 75 οχήματα. Σε ύφεση τα άλλα πύρινα μέτωπα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο νότιο και νοτιοδυτικό τμήμα του δάσους της Δαδιάς επικεντρώνονται οι προσπάθειες της πυροσβεστικής για κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται τις τελευταίες μέρες στο Σουφλί Έβρου τόνισε απόψε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός επισημαίνοντας πως μέσα στο τελευταίο 24ωρο ήταν σε εξέλιξη πυρετώδεις προσπάθειες για το σβήσιμο 58 δασικών πυρκαγιών.

Σε ό,τι αφορά το δάσος της Δαδιάς, ο Αρτοποιός ανέφερε ότι εκτός από τις επίγειες και εναέριες επιχειρήσεις, συνεχίζεται η διάνοιξη επιπλέον αντιπυρικών ζωνών με την χρήση χωματουργικών μηχανημάτων βαρέως τύπου για να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος και τα πεζοπόρο τμήματα εντός του δάσους.

Φωτιά στο Σουφλί: Δραματική η κατάσταση - Κινείται προς το κέντρο του  εθνικού πάρκου Δαδιάς

Στην πυρκαγιά στην Δαδιά επιχειρούν αδιάκοπα 320 πυροσβέστες , 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 75 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχειρούν από αέρος καθόλα την διάρκεια της ημέρας 10 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα. Στην μάχη συνδράμουν οι δασικές υπηρεσίες Έβρου με τους υλοτόμους, που πραγματοποιούν αραίωση της καύσιμης ύλης.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 8 μηχανήματα έργου, μια ομάδα Δευκαλίωνα αποτελούμενη από 36 στελέχη, 4 υδροφόρα οχήματα, ενώ η τοπική αυτοδιοίκηση έχει διαθέσει μεγάλο αριθμό υδροφόρων οχημάτων. Όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή. Ταυτόχρονο οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας παρέχουν κάθε συνδρομή με διάφορα υδροφόρα οχήματα.

Σαφή βελτίωση παρουσιάζει το μέτωπο της πυρκαγιάς στην Λέσβο. Σε εξέλιξη νωρίς απόψε παρέμενε μόνον ένα ενεργό μέτωπο προς την περιοχή Βρύσα ενώ σε ύφεση ήταν η πυρκαγιά στην περιοχή Σταυρός.

Φωτιές σε Έβρο και Λέσβο: Πάνω από 25.000 στρέμματα κάηκαν στη Δαδιά και  17.000 στα Βατερά - larissanet.gr

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων στην Ηλεία, καθώς υπάρχουν μόνο κάποιες διάσπαρτες εστίες εντός περιμέτρου της πυρκαγιάς. Επί τόπου επιχειρούν 159 πυροσβέστες (οι 15 Γερμανοί) με 59 οχήματα, επτά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Στη διάρκεια της μέρας συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης επτά αεροσκάφη και επτά ελικόπτερα.

Νωρίτερα, με εντολή του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ενεργοποιήθηκε η δορυφορική υπηρεσία καταγραφής των εξελίξεων στα πύρινα μέτωπα Δαδιάς, Λέσβου και Ηλείας, μέσω του συστήματος Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα