ΑΘΗΝΑ
19:36
|
26.04.2024
Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας δήλωσε ότι τον απείλησε «μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μεγάλη, ξένη υπηρεσία πληροφοριών ασκεί πιέσεις στον υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, για την στάση του απέναντι στη Ρωσία και την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός αναμένει ότι μια μεγάλη εκστρατεία εναντίον του θα ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα στα μέσα ενημέρωσης.

«Μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών στον κόσμο, αν όχι η μεγαλύτερη, μου είπε ότι η στάση μου ήταν απαράδεκτη και ότι αν δεν την αλλάξω και δεν εγκαταλείψω την πολιτική που ακολουθώ… τότε δεν θα είμαι μέλος της κυβέρνησης και θα κάνουν απολύτως τα πάντα για να με δυσφημίσουν», δήλωσε ο Βούλιν.

Παρά τις υψηλές πιέσεις, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνεργαστεί με ξένους κατασκόπους με κανέναν τρόπο. «Δεν έχω εργαστεί και δεν θα εργαστώ για κανέναν άλλο εκτός από τον σερβικό λαό και το σερβικό κράτος και δεν θα είμαι απόλυτα πιστός σε κανέναν άλλο εκτός από τον πρόεδρο όλων των Σέρβων, Αλεξάνταρ Βούτσιτς», ανέφερε ο Βούλιν.

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε επίσης τον πρόεδρο της Σερβίας να παραμείνει ουδέτερος και να διατηρήσει καλές σχέσεις με την Ρωσία και την Κίνα παρά τις εξωτερικές πιέσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι κορυφαίοι Σέρβοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η χώρα δέχεται αυξανόμενη ξένη πίεση ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Το Βελιγράδι, από την άλλη πλευρά, έχει αρνηθεί να συμμετάσχει σε οποιεσδήποτε κυρώσεις κατά της Ρωσίας ή άλλες εχθρικές ενέργειες, επιβεβαιώνοντας ότι η Σερβία θα συνεχίσει να επιδιώκει τα δικά της συμφέροντα, διατηρώντας παράλληλα μακροχρόνιους δεσμούς με την Μόσχα.

Ο Βούλιν έχει υιοθετήσει μια ιδιαίτερα ισχυρή στάση εν μέσω της συνεχιζόμενης κρίσης. Στις αρχές Ιουλίου, ο υπουργός δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζουν ανοιχτά την Σερβία να γίνει «στρατιώτης του ΝΑΤΟ» ώστε να «θέλει να εμπλακεί σε σύγκρουση με την Ρωσία». «Είμαστε πολύ σαφείς: Δεν θα εμπλακούμε σε σύγκρουση με τη Ρωσία, δεν θα εμπλακούμε σε πολέμους άλλων ανθρώπων, δεν θα είμαστε στρατιώτες κάποιου άλλου», είχε σχολιάσει τότε ο υπουργός Εσωτερικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο Βρετανός βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα