ΑΘΗΝΑ
03:28
|
19.05.2024
Δικαστήριο του Ντέλαγουερ αποφάσισε να επισπεύσει την υπόθεση με ημερομηνία δίκης τον Οκτώβριο αντί για τον Φεβρουάριο που ήθελε ο μεγιστάνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Twitter Inc. σημείωσε πρόωρη νίκη εναντίον του Ίλον Μασκ στον δικαστικό αγώνα της προκειμένου να τον αναγκάσει να ολοκληρώσει την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς ένας δικαστής στο Ντέλαγουερ συμφώνησε να επισπεύσει την υπόθεση με ημερομηνία δίκης τον Οκτώβριο.

Ο Άντριου Ρόσμαν, δικηγόρος του Μασκ, υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ακρόασης ότι δεν υπάρχει ανάγκη επίσπευσης της δίκης για τον Οκτώβριο και τόνισε ότι η σημαντική ημερομηνία είναι όταν λήγουν οι χρηματοδοτικές δεσμεύσεις για την αγορά, κοντά στα τέλη Απριλίου του επόμενου έτους. Μια δίκη τον Φεβρουάριο θα έδινε στο δικαστήριο αρκετό χρόνο για να αποφασίσει την υπόθεση και θα αφήσει περιθώρια για έφεση, ανέφερε, χωρίς όμως να πείσει την έδρα.

Η απόφαση σηματοδοτεί την πρώτη νίκη για το Twitter σε μια υπόθεση στην οποία πολλοί νομικοί εμπειρογνώμονες εκτιμούν πως ο Μασκ θα είναι το αουτσάιντερ.

Οι μετοχές του Twitter εκτινάχθηκαν έως και 5,4% μετά την απόφαση, συγκρτατώντας την ξέφρενη πτώση της αξίας της εταιρείας καθώς από την ημέρα που ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι η συμφωνία ήταν «σε αναμονή» στα μέσα Μαΐου, η μετοχή είχε υποχωρήσει έως και 22%. Δεν έχει διαπραγματευτεί κοντά στην τιμή της συμφωνίας των 54,20 δολ.ανά μετοχή από τις δύο πρώτες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς.

Πηγή: Bloomberg

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα