ΑΘΗΝΑ
18:22
|
19.05.2024
Την χειρότερη κρίση λόγω ελλείψεων προσωπικού και ψαλιδισμένων χρηματοδοτήσεων αντιμετωπίζει ο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, ενώ εκατομμύρια ασθενείς βρίσκονται στις λίστες αναμονής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το κρατικό Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της Βρετανίας αντιμετωπίζει τη χειρότερη έλλειψη προσωπικού που είχε ποτέ με χιλιάδες κενές θέσεις και η κυβέρνηση δεν έχει αξιόπιστη στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ανέφερε μια επιτροπή βουλευτών σε έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας, το οποίος παρέχει δωρεάν υγειονομική περίθαλψη από το 1948, αντιμετωπίζει ρεκόρ ασθενών που παραμένουν σε λίστες αναμονής για νοσοκομειακή περίθαλψη, θέτοντας σοβαρά σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών.

Αυτές οι σοβαρές καθυστερήσεις οφείλονται, μεν, στην πανδημία του κορονοϊού, αλλά η χρόνια υποστελέχωση του συστήματος υγείας αποτελεί την κεντρική αιτία παράλυσης των νοσοκομείων.

«Τώρα αντιμετωπίζουμε τη μεγαλύτερη κρίση εργατικού δυναμικού στην ιστορία στο NHS», δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ, πρόεδρος της διακομματικής Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του κοινοβουλίου και πρώην υπουργός Υγείας.

«Η επίμονη υποστελέχωση στο NHS αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια του προσωπικού και των ασθενών, μια κατάσταση που επιδεινώνεται από την απουσία μακροπρόθεσμου σχεδίου από την κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της».

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις προσπάθησαν και απέτυχαν σε μεγάλο βαθμό να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις ενός συστήματος υγείας που πιέζεται από τη γήρανση του πληθυσμού, με το προεκλογικό μανιφέστο του Τζόνσον το 2019 να δεσμεύεται να ενισχύσει τη χρηματοδότηση και να προσθέσει 50.000 ακόμη νοσηλευτές.

Η έκθεση της επιτροπής ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε δείξει «σημαντική απροθυμία να ενεργήσει αποφασιστικά» και δεν είχε ακόμη δημοσιεύσει ένα σχέδιο εργατικού δυναμικού του NHS που αναμενόταν στις αρχές του έτους.

«Η πιο ξεκάθαρη και επείγουσα ανάγκη είναι η δράση για τον προγραμματισμό του εργατικού δυναμικού», ανέφερε η έκθεση, ζητώντας επίσης μια «ριζική αναθεώρηση» των συνθηκών εργασίας για ένα εξαντλημένο εργατικό δυναμικό του NHS στο οποίο, όπως υποστηρίζει, πολλοί αντιμετωπίζουν επίσης ρατσισμό, εκφοβισμό και παρενόχληση.

Σύμφωνα με στοιχεία του NHS, υπήρχαν περισσότερες από 105.000 κενές θέσεις έως τον Μάρτιο, από 76.000 τον προηγούμενο χρόνο, ενώ η έκθεση ανέφερε ότι το NHS στην Αγγλία μπορεί να στερείται 12.000 νοσοκομειακών γιατρών και περισσότερων από 50.000 νοσοκόμων και μαιών.

Η έκθεση ανέφερε ότι εκτιμάται ότι θα χρειαστούν 475.000 θέσεις εργασίας στον τομέα της υγείας μέχρι τις αρχές της επόμενης δεκαετίας και ζήτησε μεταρρυθμίσεις στο σύστημα βίζας για την υγεία και την περίθαλψη για την ενίσχυση της πρόσληψης προσωπικού από άλλες χώρες. Ανέφερε επίσης ότι θα πρέπει να αρθεί το όριο στον αριθμό των θέσεων ιατρικής σχολής που προσφέρονται σε διεθνείς φοιτητές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Το ακροδεξιό Vox της Ισπανίας πραγματοποιεί μαζική συγκέντρωση με ξένους συμμάχους

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα