ΑΘΗΝΑ
09:23
|
28.04.2024
Διαμαρτύρονται για την αποτυχία της ειρηνευτικής αποστολής να ελέγξει τις ένοπλες ομάδες που λυμαίνονται τα ανατολικά της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές εισέβαλαν, χθες Δευτέρα, σε βάση των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη Γκόμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό απαιτώντας την αποχώρηση των ειρηνευτικών δυνάμεων από την περιοχή.

Εκατοντάδες άνθρωποι έκλεισαν δρόμους και φώναξαν συνθήματα κατά των Ηνωμένων Εθνών πριν εισβάλουν στην έδρα της ειρηνευτικής αποστολής, καθώς και σε μια υλικοτεχνική βάση στα περίχωρα της πόλης.

Η MONUSCO, η ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, δέχεται σκληρή κριτική από τους κατοίκους της χώρας για την αποτυχία της να ελέγξει την κατάσταση στα ανατολικά της χώρας που πλήττεται από τις συγκρούσεις.

Πάνω από 120 ένοπλες ομάδες περιφέρονται στην ασταθή αυτή περιοχή, όπου οι συγκρούσεις έχουν αναγκάσει σε εκτοπισμό εκατομμύρια ανθρώπους και οι σφαγές αμάχων είναι συνηθισμένες.

Η τελευταία διαμαρτυρία έρχεται λίγες ημέρες αφότου ο πρόεδρος της Γερουσίας του Κονγκό, Modeste Bahati, δήλωσε ότι η MONUSCO θα πρέπει να «φτιάξει τις βαλίτσες της».

Πριν από τη διαμαρτυρία της Δευτέρας, το τμήμα νεολαίας της Γκόμα του κυβερνώντος κόμματος UDPS δημοσίευσε μια δήλωση ζητώντας από τη MONUSCO «να αποσυρθεί από το έδαφος του Κονγκό χωρίς όρους, επειδή έχει ήδη αποδείξει την ανικανότητά της να μας παρέχει προστασία».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαρούσι: Ένας νεκρός σε επεισόδιο με πυροβολισμούς

Πασχαλινό ωράριο: Ανοικτά τα μαγαζιά, σήμερα Κυριακή

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των αγώνων για τους εκτελεσθέντες της Καισαριανής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα