ΑΘΗΝΑ
15:14
|
26.04.2024
Συνεχίζει το κατοχικό κράτος την απαράδεκτη πολιτική της συλλογικής τιμωρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις κατεδάφισαν, σήμερα Τρίτη στο Qarawat Bani Hasan στην Βόρεια Δυτική Όχθη, τα σπίτια δύο Παλαιστινίων που θεωρούνται ύποπτοι για τη δολοφονία ενός ισραηλινού φρουρού ασφαλείας σε περιοχή εποίκων στην πόλη Ariel.

Όπως ανακοίνωσε ο στρατός πρόκειται για τις κατοικίες των Yusef Aasi και Yehya Miri που εξακολουθούν να κρατούνται καθώς συνελήφθησαν μια μέρα μετά την επίθεση, στις 29 Απριλίου, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του φρουρού.

«Η κατεδάφιση έγινε αφού το αίτημα των οικογενειών των τρομοκρατών απορρίφθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο», ανέφερε η ανακοίνωση του στρατού προσθέτοντας ότι κατά τη διάρκεια των κατεδαφίσεων σημειώθηκαν ταραχές.

Ακτιβιστές για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε ότι η πολιτική του Ισραήλ να κατεδαφίζει τα σπίτια των υπόπτων ισοδυναμεί με συλλογική τιμωρία, καθώς μπορεί να καταστήσει άστεγους αθώους ανθρώπους,συμπεριλαμβανομένων των παιδιών. Αλλά το Ισραήλ υποστηρίζει την συγκεκριμένη πρακτική ως «ιδιαίτερα αποτελεσματική» για την αποτροπή των Παλαιστινίων από τη διεξαγωγή επιθέσεων.

Περίπου 475.000 Εβραίοι έποικοι ζουν σήμερα στη Δυτική Όχθη σε κοινότητες που θεωρούνται ευρέως παράνομες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το Ariel, όπου σκοτώθηκε ο ισραηλινός φρουρός, είναι μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες εποίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα