ΑΘΗΝΑ
19:59
|
17.05.2024
«Bιώσαμε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της φυλετικής ανισότητας και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς όσο ακόμα μία γενιά Παλαιστινίων μένει πίσω».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής εξέφρασε ανησυχίες ότι η συνεχιζόμενη κατοχή «σημαντικών τμημάτων της Δυτικής Όχθης» από το Ισραήλ και η ανάπτυξη νέων οικισμών εκεί «είναι κραυγαλέα παραδείγματα παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου» καθώς συνεχίζεται η μακροχρόνια σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστίνης.

«Το παλαιστινιακό αφήγημα θυμίζει εμπειρίες από την ιστορία του φυλετικού διαχωρισμού και της καταπίεσης της ίδιας της Νότιας Αφρικής», δήλωσε η Ναλέντι Πάντορ, υπουργός διεθνών σχέσεων και συνεργασίας της Νότιας Αφρικής, στη δεύτερη συνάντηση των Παλαιστινίων Αρχηγών Αποστολής στην Αφρική, που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα Πρετόρια.

Η Πάντορ ανακοίνωσε ότι η Πρετόρια πιστεύει ότι το Ισραήλ πρέπει να ταξινομηθεί ως κράτος απαρτχάιντ και ότι η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) θα πρέπει να συστήσει μια επιτροπή για να επαληθεύσει εάν πληροί τις απαιτήσεις.

«Ως καταπιεσμένοι Νοτιοαφρικανοί, βιώσαμε από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της φυλετικής ανισότητας, των διακρίσεων και της άρνησης και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς όσο ακόμα μία γενιά Παλαιστινίων μένει πίσω», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Παλαιστίνης, Ριάντ Μάλκι, ο οποίος παρευρέθηκε στο φόρουμ, μιλώντας στην κρατική Εταιρεία Ραδιοτηλεόρασης της Νότιας Αφρικής (SABC) μετά τη συνεδρίαση, δήλωσε πως «Εάν υπάρχει οποιαδήποτε χώρα ή χώρες που μπορούν να κατανοήσουν τα δεινά και τον αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία της Παλαιστίνης, αυτή είναι η αφρικανική ήπειρος και ο λαός της Αφρικής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

ΠΟΥ: Η Γάζα δεν έχει λάβει καμία ιατρική προμήθεια από τις 6 Μαΐου

Εντοπίστηκαν τρία πτώματα ομήρων της Χαμάς

Ψηφιακό σχολείο και ψηφιακό φροντιστήριο παρουσίασε ο Πιερρακάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα