ΑΘΗΝΑ
10:23
|
26.04.2024
Σε συγκέντρωση και διαμαρτυρία εναντίον της κυβερνητικής καταστολής και με αίτημα την άμεση αποφυλάκιση του Γιάννη Μιχαηλίδη καλούν σήμερα το απόγευμα στο Σύνταγμα πολιτικές οργανώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα απηύθυναν πολιτικές οργανώσεις για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης (την Τρίτη  26 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα) «κατά της κυβερνητικής αστυνομικής βίας και καταστολής, καθώς και καταγγελίας της εξόφθαλμης ευνοϊκής στάσης της δικαιοσύνης απέναντι σε δολοφόνους και βιαστές, σε αντίθεση με την εκδικητική της στάση απέναντι στον φυλακισμένο απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που ζητάει να εφαρμοστούν γι’ αυτόν τα προβλεπόμενα από το αστικό νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο».

Αφού θυμίζουν γιατί ο Γιάννης Μιχαηλίδης ξεκίνησε απεργία πείνας, υπογραμμίζουν ότι η κατάσταση της υγείας του αυτήν τη στιγμή «βρίσκεται σε κρίσιμο και πιθανώς σε μη αναστρέψιμο σημείο», τονίζοντας ότι στηρίζουν «τον δίκαιο αγώνα του» για «την υφ’ όρον απόλυσή του. Είναι κομμάτι του αγώνα για τη συνολική, έμπρακτη υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα συνεδρίασε το Συμβούλιο Εφετών στα Δικαστήρια της Λαμίας, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα του Γ. Μιχαηλίδη για αναστολή της κράτησής του.

Οι πολιτικές οργανώσεις τονίζουν επίσης ότι «η κυβέρνηση, έχοντας φέρει απέναντί της την μεγάλη πλειοψηφία του λαού και των εργαζομένων, με την ακραία πολιτική που ακολουθεί σε όλα τα επίπεδα, για τον πόλεμο, για το ενεργειακό και την ακρίβεια, για την εγκατάλειψη της χώρας στα καιρικά φαινόμενα, για την προφανή προσπάθεια χειραγώγησης της δικαιοσύνης, για την εκπαίδευση κ.λπ., αντιλαμβάνεται ότι πολύ σύντομα θα έχει να αντιμετωπίσει την ογκούμενη λαϊκή αγανάκτηση και οργή. Γι’ αυτό κινητοποιεί τα σώματα ασφάλειας να εντείνουν την καταστολή, ανοίγοντας για μια ακόμη φορά τους ασκούς του Αιόλου. Δείχνει να μην έλαβε σοβαρά υπόψιν της τι έγινε στο παρελθόν στη Νέα Σμύρνη».

Ακολούθως, δίνουν μια πρόγευση του αγώνα τους και των διεκδικήσεών τους: «Το εργατικό και λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Βγαίνει στους δρόμους, αντιστέκεται και κατακτά. Δεν θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση και τους κρατικούς μηχανισμούς να οδηγήσουν τη χώρα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που προωθούν. Έξω η αστυνομία από τις συγκεντρώσεις και πορείες. Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια. Άμεση απελευθέρωση του Γιάννη Μιχαηλίδη καθώς πληροί όλες τις προϋποθέσεις του Νόμου. Στη φυλακή δολοφόνοι και βιαστές». 

Οι πολιτικές οργανώσεις που απευθύνουν το κάλεσμα είναι οι εξής: 

  • Αναμέτρηση
  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ΕΕΚ
  • ΕΚΚΕ
  • ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • Νεολαία Κομμουνιστική απελευθέρωση
  • ΟΚΔΕ Σπάρτακος

Ανακοίνωση δημοσίευσε και το ΜέΡΑ25, το οποίο καλεί στην συγκέντρωση:

Σήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, στις 7:00μ.μ., στο Σύνταγμα, συμμετέχουμε όλες και όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την κρατική καταστολή και αλληλεγγύης στον Γιάννη Μιχαηλίδη.

Ο απεργός πείνας κρατούμενος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 65η ημέρα απεργίας και έχει χάσει περισσότερο από το 26% του σωματικού του βάρους. Σύμφωνα με την γιατρό του, η υγεία του έχει επιδεινωθεί απότομα και ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει με υπογλυκαιμικό σοκ.

Το Εφετείο Λαμίας παρατείνει την αναμονή για την ανακοίνωση της απόφασης για την έφεση που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Γιάννη, μέχρι την Παρασκευή, ενώ η ζωή του κρατούμενου κινδυνεύει. Ο νόμος προβλέπει υφ’ όρον απόλυση του Γιάννη Μιχαηλίδη και το κράτος δεν του δίνει αυτό το δικαίωμα.

Ως Τομέας Δικαιωμάτων του ΜέΡΑ25 ζητάμε να σταματήσει η εκδικητική και εξοντωτική μεταχείριση του Γιάννη Μιχαηλίδη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα