ΑΘΗΝΑ
13:30
|
26.04.2024
Την πλάτη σε Μπάιντεν και Τραμπ γυρίζουν οι περισσότεροι Αμερικανοί που πλήττονται από πληθωρισμό και μυριάδες προβλήματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο γνωρίζει η χαμηλή δημοτικότητα του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Μία νέα δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και δημοσιοποιεί σήμερα το γνωστό τηλεοπτικό δίκτυο CNN καταγράφει ότι το 75% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων και ψηφοφόρων που σκέφτονται να ψηφίσουν το Δημοκρατικό Κόμμα στις επόμενες προεδρικές εκλογές του 2024 θέλουν κάποιον υποψήφιο με το ακόλουθο βασικό χαρακτηριστικό: Να μην είναι ο Τζο Μπάιντεν…

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αντανακλά την έντονη δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους του αμερικανικού λαού που πλήττεται από τον υψηλό πληθωρισμό και τις σκληρές συνθήκες εργασίας με εντατικούς ρυθμούς δουλειάς χωρίς αντίστοιχα οικονομικά, μισθολογικά οφέλη.

Ειδικότερα, το 24% των Δημοκρατικών και των υποψήφιων που σκέφτονται να ψηφίσουν Δημοκρατικούς θέλει κάποιον άλλον γιατί πιστεύουν πως ο Μπάιντεν δεν θα μπορέσει να νικήσει στις εκλογές του 2024. Το ποσοστό αυτό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο ήταν στο 18%. Επιπλέον το 32% των ερωτηθέντων δήλωσε πως δεν θέλει την επανεκλογή του Μπάιντεν από 16% που ήταν στις αρχές του 2022. Άλλο ένα 25% δήλωσε πως προτιμά να είναι υποψήφιος ο Μπάιντεν από 45% που ήταν τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο.

Τα πράγματα δεν είναι ανέφελα ούτε για τον προκάτοχο του Μπάιντεν, Ντόναλντ Τραμπ.

Η ίδια δημοσκόπηση που έγινε μεταξύ ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων καταγράφει ότι το 55% αυτών δεν θέλει τον Τραμπ υποψήφιο στις εκλογές του 2024 (από 49% τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο).

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 22 ως τις 24 Ιουλίου διαδικτυακά από αντιπροσωπευτικό δείγμα ψηφοφόρων και των δύο κομμάτων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σι Τζινπίνγκ: Η Γη είναι αρκετά μεγάλη για την Κίνα και τις ΗΠΑ

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Παρέμβαση ΝΑΤΟ σε Κίνα εν μέσω της επίσκεψης Μπλίνκεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα