ΑΘΗΝΑ
19:10
|
01.05.2024
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε αντίστοιχα μέτρα εναντίον των δυτικών μέσων ενημέρωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ρωσικό κρατικό μέσο ενημέρωσης Russia Today (RT) έχασε σήμερα τον δικαστικό του αγώνα κατά της απαγόρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιβλήθηκε τον Μάρτιο λόγω φερόμενης παραπληροφόρησης, με το Κρεμλίνο να προειδοποιεί για αντίποινα εναντίον των δυτικών μέσων ενημέρωσης.

Το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα το Λουξεμβούργο επικύρωσε την απόφαση του μπλοκ να απαγορεύσει την μετάδοση περιεχομένου από το Russia Today, απορρίπτωντας τα επιχειρήματα του μέσου σχετικά με την ελευθερία της έκφρασης.

«Οι περιορισμοί στην ελευθερία έκφρασης του RT France … είναι αναλογικοί, στο βαθμό που είναι κατάλληλοι και αναγκαίοι για τους επιδιωκόμενους στόχους», ανέφεραν οι δικαστές στην απόφασή τους, υποστηρίζοντας ότι «αυτά τα μέτρα δεν παραβιάζουν δυσανάλογα το ουσιαστικό περιεχόμενο της ελευθερίας του επιχειρίν του RT France, καθώς είναι προσωρινά και αναστρέψιμα».

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι «εξαιρετικά αρνητική» και ότι η Μόσχα θα λάβει παρόμοια μέτρα εναντίον των δυτικών μέσων ενημέρωσης ως απάντηση.

Το RT France ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ανώτατο της Ευρώπης. «Η επιβεβαίωση αυτής της γενικής απαγόρευσης από το Δικαστήριο με αβέβαιη διάρκεια δείχνει δυστυχώς ότι η δικαστική εξουσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μπορεί ή δεν θέλει να αντιταχθεί στην πολιτική εξουσία», ανέφερε σε δήλωσή της η Ξένια Φεντόροβα, πρόεδρος του RT France.

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εφαρμόζονται στην αγγλική μονάδα του RT και στις επιχειρήσεις του στη Βρετανία, την Γερμανία, την Γαλλία και την Ισπανία, σημαίνουν πως το περιεχόμενο του RT δεν μπορεί να μεταδοθεί από παρόχους στην ΕΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα