ΑΘΗΝΑ
16:49
|
28.06.2026
«Ο Πατριάρχης αρνείται εσκεμμένα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας» σύμφωνα με το λιθουανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λιθουανία απαγόρευσε την είσοδο στον επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλο, λόγω της υποστήριξής του στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση του λιθουανικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Πατριάρχης αρνείται εσκεμμένα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, δικαιολογεί και υποστηρίζει τις επιθετικές ενέργειες της Ρωσίας, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου», αναφέρει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι «Στα μέσα προπαγάνδας, ο Πατριάρχης Κύριλλος αποκαλεί ανοιχτά τους κατοίκους της Ουκρανίας “συμμετέχοντες στο ναζιστικό καθεστώς” που πρέπει να απελαθούν ή να καταστραφούν. Στις 27 Φεβρουαρίου 2022, ο Πατριάρχης Κύριλλος ευλόγησε τον ρωσικό στρατό που συμμετείχε στον πόλεμο».

Η απαγόρευση έρχεται μία ημέρα μετά την άφιξη του πρώτου ρωσικού τρένου στον θύλακα του Καλίνινγκραντ από τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση δήλωσε πως η Λιθουανία οφείλει να επιτρέψει την διέλευση ρωσικών αγαθών δια μέσω των εδαφών της μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και του Καλίνινγκραντ, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιράκ: Συλλήψεις πολιτικών και κυβερνητικών αξιωματούχων στο πλαίσιο επιχείρησης κατά της διαφθοράς

Θραύσματα ουκρανικού drone προκάλεσαν πυρκαγιά σε διυλιστήριο πετρελαίου στη νότια Ρωσία

«Ηθική Επανάσταση» και μέτωπο με τις τράπεζες, εξήγγειλε από το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΛ.Α.Σ. ο Τσίπρας

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας-Παγίωση της ΕΛ.Α.Σ. στη δεύτερη θέση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα