ΑΘΗΝΑ
20:06
|
03.05.2024
Κίνηση από την Πιονγιάνγκ με αφορμή την επέτειο λήξης του Κορεατικού Πολέμου, αναμένει η Σεούλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική κυβέρνηση πιστεύει ότι η Πιονγκγιάνγκ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει άμεσα μια νέα πυρηνική δοκιμή και ετοιμάζεται να αντιδράσει, από κοινού με τους συμμάχους της, δήλωσε σε δημοσιογράφους, χθες Τρίτη, ανώτερος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

«Ήμαστε πολύ ξεκάθαροι ότι η Βόρεια Κορέα είναι πιθανόν έτοιμη να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή», είπε ο Συντονιστής Στρατηγικών Επικοινωνιών στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι, όταν ρωτήθηκε εάν μια τέτοια δοκιμή θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο.

«Τέτοιες δοκιμές έχουν γίνει στο παρελθόν και αν δοκιμαστούν στο μέλλον θα επιτείνουν την ανασφάλεια και την αστάθεια στην κορεατική χερσόνησο», ανέφερε.

«Δεν θα κάνω εικασίες σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, ή με το τι μορφή θα πάρει μια τέτοια δοκιμή» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η Ουάσιγκτον «προφανώς παρακολουθεί πολύ στενά οποιαδήποτε πιθανότητα πυρηνικής δοκιμής» και αναμένεται να δώσει μια «σθεναρή απάντηση σε συνεννόηση με συμμάχους και εταίρους».

Η Βόρεια Κορέα ενδέχεται να πραγματοποιήσει πυρηνικές δοκιμές, αυτές τις ημέρες, με αφορμή την 69η επέτειο από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου στις 27 Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Κβόν Γιανγκ-σε.

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις είπε ότι οι ανησυχίες των ΗΠΑ για μια πιθανή πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας «δεν έχουν υποχωρήσει» όταν ρωτήθηκε εάν η Ουάσιγκτον συμμερίζεται την εκτίμηση της Σεούλ.

«Εξακολουθούμε να είμαστε πολύ σαφείς στις δημόσιες δηλώσεις μας, αλλά και να συνεργαζόμαστε στενά με τους συμμάχους και τους εταίρους μας στον Ινδο-Ειρηνικό και πολύ πέραν αυτού για να καταστήσουμε σαφές ότι τυχόν πρόσθετες πυρηνικές δοκιμές που θα πραγματοποιήσει η ΛΔΚ θα είχαν τεράστιο κόστος», πρόσθεσε ο Πράις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Ιράν: Ελεύθερο το πλήρωμα του ισραηλινών συμφερόντων πλοίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα