ΑΘΗΝΑ
02:29
|
02.05.2024
Η «υπαινικτικότητα» της νεαρής Αιγύπτιας «θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δημόσια ηθική», σύμφωνα με την αστυνομία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια δημοφιλής influencer από την Αίγυπτο συνελλήφθη στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας αφού δημοσίευσε μια ζωντανή συνομιλία με μια φίλη της, κατηγορούμενη για δημοσιοποίηση σεξουαλικού περιεχομένου. Η Τάλα Σαφουάν, η οποία δεν κατονομάστηκε από την αστυνομία, παραπέμφθηκε στην εισαγγελία.

Η αστυνομία δήλωσε ότι συνέλαβε μία Αιγύπτια που κατοικεί στη Σαουδική Αραβία «η οποία εμφανίστηκε σε μια εκπομπή σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης μιλώντας με μια άλλη γυναίκα με σεξουαλικό περιεχόμενο και υπαινικτικότητα που θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη δημόσια ηθική».

Στο επίμαχο βίντεο, η Σαφουάν συνομιλεί με μια φίλη της και την προσκαλεί στο σπίτι της, αναφέροντας ότι είναι μόνη στο Ριάντ. Η φίλη της αρνείται, λέγοντας ότι είναι 3:30 π.μ. «Ακόμα καλύτερα, γιατί όλοι θα κοιμούνται και δεν θα ακούσουν τι θα σου κάνω», απαντά η Σαφουάν. «Δεν θα ακούσουν τις κραυγές σου… από το πόσο πολύ θα διασκεδάσουμε».

Το κλιπ προκάλεσε μια εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της Σαφουάν, με ένα hashtag που μεταφράζεται σε «Η Τάλα προσβάλλει την κοινωνία» να γίνεται δημοφιλές στο Twitter. Η ομοφυλοφιλία απαγορεύεται στη Σαουδική Αραβία.

Η Σαφουάν, η οποία έχει πέντε εκατομμύρια ακόλουθους στο TikTok και περισσότερους από 800.000 συνδρομητές στο YouTube, δήλωσε ότι το κλιπ είχε απομονωθεί από το πλήρες βίντεο για να προκαλέσει σκάνδαλο. Αρνήθηκε οποιοδήποτε λεσβιακό υποκείμενο στα σχόλιά της και είπε ότι δεν ήθελε να προσβάλει κανέναν.

Το περιεχόμενο της Σαφουάν, όπου πραγματοποιεί φάρσες και προκλήσεις και μιλάει για τηλεοπτικές εκπομπές, είναι ιδιαίτερα δημοφιλές μεταξύ των Αράβων εφήβων και των νεαρών ενηλίκων. Συζητά επίσης για ενοχλητικές κοινωνικές καταστάσεις και χρησιμοποιεί προκλητικούς τίτλους για να συζητήσει για τις σχέσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα