ΑΘΗΝΑ
15:42
|
07.05.2024
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη από σήμερα το απόγευμα στο Gov.gr Wallet.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ψηφιακή εφαρμογή Gov.gr Wallet, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν αντίγραφα ταυτότητας και διπλώματος οδήγησης στα έξυπνα κινητά τους τηλέφωνα, παρουσιάζεται από τις 18.00 το απόγευμα στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παρών στην παρουσίαση της εφαρμογής είναι και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία προσπάθεια να δείξει πως η κυβέρνησή του είναι «αποτελεσματική» σε θέματα ψηφιοποίησης δημόσιων υπηρεσιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας.

Στην εκδήλωση είναι επίσης παρόντες οι υπουργοί Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος και Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από το Google Play για κινητά με λειτουργικό σύστημα Android και από το App Store για κινητά της εταιρίας Apple.

Αφού συνδεθούν στο app, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Τaxisnet, όπως και στο gov.gr, θα μπορούν να «κατεβάζουν» μέσα στην εφαρμογή την ψηφιακή μορφή της αστυνομικής τους ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης τους. Πρόκειται ουσιαστικά για την ίδια διαδικασία που είχε χρησιμοποιηθεί στο τέλος του 2021 για να το πιστοποιητικό ταυτοπροσωπείας που χρησιμοποιήθηκε στα πιστοποιητικά εμβολιασμού για τον COVID-19.

Η νέα ηλεκτρονική ταυτότητα θα γίνεται αποδεκτή από οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου, αφού θα περιλαμβάνει ένα QR, το οποίο θα μπορεί να «σκανάρει» ο υπάλληλος του φορέα ή του οργανισμού προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα του πολίτη.

Οι ψηφιακές εκδοχές της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης θα είναι αποδεκτές μόνο εντός Ελλάδας και δεν θα μπορούν να αποσταλούν μέσω email ή μέσω κάποιας εφαρμογής επικοινωνίας, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα προσωπικό έγγραφο.

Η διαδικασία βήμα προς βήμα

Η νέα εφαρμογή Gov.gr Wallet app είναι ήδη διαθέσιμη για downoad στο Google Play Store για συσκευές Android και στο App Store για συσκευές IOS (i-Phone).
Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή Gov.gr Wallet στο κινητό μας, συνδεόμαστε χρησιμοποιώντας τους κωδικούς Τaxisnet, όπως και στο gov.gr. Εγκαθιστούμε στην εφαρμογή την ψηφιακή μορφή της αστυνομικής ταυτότητας και της άδειας οδήγησης.

Η χρήση της εφαρμογής Gov.gr Wallet

Ο κάτοχος του κινητού τηλεφώνου μπορεί να επιδεικνύει την ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα, για σκοπό ταυτοποίησής του, σε φορείς του δημόσιου τομέα, δικαστικές αρχές και φυσικά και νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα, που νομιμοποιούνται για έλεγχο ταυτοποίησης.

Ο υπάλληλος του φορέα ή του οργανισμού σκανάρει το ενσωματωμένο QR code προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα του πολίτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα η ευημερία των μόνιμων κατοίκων των μικρών νησιών

Κασσελάκης: Το πιο αριστερό πράγμα είναι να βελτιώνεις τη ζωή των συνανθρώπων σου

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα