ΑΘΗΝΑ
08:10
|
19.04.2024
Αρκετά κτήρια υπέστησαν ζημιές, αλλά δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές στο προξενείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το γενικό προξενείο της Τουρκίας στη Μοσούλη, την πρωτεύουσα της βόρειας επαρχείας Νινευή του Ιράκ, 400 χιλιόμετρα βόρεια από την Βαγδάτη, έγινε στόχος βομβαρδισμού αργά χθες το βράδυ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

Αρκετά κτήρια υπέστησαν ζημιές όταν όλμοι έπληξαν την περιοχή κοντά στο προξενείο, αλλά δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές στο προξενείο. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για την επίθεση.

«Καταδικάζουμε αυτή την επίθεση…με τον πιο έντονο τρόπο και αναμένουμε οι υπεύθυνοι να προσαχθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι η επίθεση συνέπεσε με μια συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των ιρακινών αρχών για να συζητηθεί μια επίθεση στο βόρειο Ιράκ την περασμένη εβδομάδα «σε μια περίοδο που η χώρα μας κατηγορήθηκε άδικα και στοχοποιήθηκε».

Η επίθεση έρχεται μετά τις φονικές ρίψεις πυρών πυροβολικού σε ορεινό πάρκο αναψυχής στην επαρχία Ντοχούκ του Ιράκ την 20η Ιουλίου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οκτώ τουρίστες – ανάμεσά τους ένα παιδάκι 12 μηνών – και να τραυματιστούν σοβαρά άλλοι 23 άνθρωποι. Η ιρακινή κυβέρνηση κατηγόρησε τις τουρκικές δυνάμεις ότι πραγματοποίησαν την επίθεση, μια κατηγορία που η Άγκυρα έχει αρνηθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα