ΑΘΗΝΑ
09:52
|
17.05.2024
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η νέα απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε πλήθος διαδηλωτών και φωτορεπόρτερ. Το φωτορεπορτάζ είναι του Κωνσταντίνου Ζήλου.
Φωτ.: Κωνσταντίνος Ζήλος
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

(Φωτορεπορτάζ Κωνσταντίνος Ζήλος)

Επιχείρηση με χημικά κατά διαδηλωτών αλλά και φωτορεπόρτερ που κάλυπταν κινητοποίηση αλληλεγγύης προς τον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη εξαπέλυσαν νωρίς απόψε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, χτυπώντας δίχως να τον τραυματίσουν, τον φωτορεπόρτερ Λευτέρη Παρτσάλη.

Στη συνέχεια αγωνιστές συνελήφθησαν αυθαίρετα στην οδό Πανεπιστημίου και μεταφέρθηκαν, μέχρι την ώρα που γράφονταν οι γραμμές αυτές, στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσα στους 14 προσαχθέντες συμπεριλαμβάνεται ο δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου, επικεφαλής της παράταξης «Χαλάνδρι Ενάντια» και συνεργάτης του «Κοσμοδρομίου» Σωτήρης Λαπιέρης, του οποίου είχαμε πρόσφατα τη χαρά να φιλοξενήσουμε άρθρα και μεταφράσεις.  

Η εν ψυχρώ επίθεση της αστυνομίας στο πλήθος των διαδηλωτών και δη ενάντια στους φωτορεπόρτερ που κάλυπταν την κινητοποίηση προκάλεσε πανικό. Η ρίψη χημικών, βομβίδων κρότου λάμψης έγινε δίχως καν να έχει διακοπεί η κυκλοφορία διερχόμενων οχημάτων και ενώ οι διαδηλωτές πραγματοποιούσαν πορεία σε δύο λωρίδες του δρόμου.

Η συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την απόρριψη του αιτήματός του για αποφυλάκιση από το Συμβούλιο Εφετών Λαμίας.

Σχεδόν την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη χώρα.

Σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25 κατήγγειλε «την αγριότητα της ΕΛ.ΑΣ. που με ωμή βία διέλυσε τις πορείες στο κέντρο της Αθήνας».

«Η Μητσοτάκης Α.Ε. εξαπέλυσε σήμερα άγρια επίθεση καταστολής σε βάρος ειρηνικότατων και μαζικότατων πορειών διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για την απόφαση περί μη αποφυλάκισης του αναρχικού απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, αλλά και ενάντια στον περιβαλλοντοκτόνο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης» επισημαίνει το κόμμα στην ανακοίνωσή του τονίζοντας ότι και στις δύο πορείες συμμετείχαν μπλοκ του ΜέΡΑ25, την παρουσία των βουλευτών Κλέωνα Γρηγοριάδη, Κρίτωνα Αρσένη και Μαρίας Απατζίδη, που χτυπήθηκαν και αυτά όπως και η υπόλοιπη πορεία.

Ο φακός του Κωνσταντίνου Ζήλου κατέγραψε μερικά από τα ακόλουθα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα