ΑΘΗΝΑ
13:46
|
20.04.2024
Καταγγέλλει το ρόλο του στρατού και των παρακρατικών στην καταστολή διαδηλώσεων μετά από τη συγκρότηση νέου μετώπου κατά της χούντας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τους ηγέτες του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 25ης Οκτώβρη  στο Σουδάν υπέδειξε το Σουδανικό Κομμουνιστικό Κόμμα (SCP)  ως υπαίτιους για τη σφαγή εκατοντάδων διαδηλωτών που συμμετέχουν εδώ και μήνες σε μαζικές διαδηλώσεις απαιτώντας την παραίτηση του καθεστώτος και την ανάληψη της εξουσίας από πολιτική κυβέρνηση.

Το  SCP αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως οι επικεφαλής του πραξικοπήματος (με πρώτο τον Σουδανό Πρόεδρο στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Μπουρχάν) και οι παρακρατικές οργανώσεις είναι πίσω και από την επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας την περασμένη Τρίτη σε συγκέντρωση των «Δυνάμεων για την Ελευθερία και την Αλλαγή» στο Χαρτούμ ενάντια στην έξαρση των φυλετικών αιματηρών συγκρούσεων στο Σουδάν.

«Προσθέτουμε τις φωνές μας σε όλες τις πατριωτικές φωνές που έχουν καταδικάσει τη βία στην διαδήλωση που είναι αντίθετη με την έννοια της ελευθερίας έκφρασης και αλλαγής» ανέφερε η ανακοίνωση του Σουδανικού Κομμουνιστικού Κόμματος προσθέτοντας ότι «η πρακτική βίας» εντάσσεται στις συνεχιζόμενες προσπάθειες «του αντι-επαναστατικού συνασπισμού συμπεριλαμβανομένης της Επιτροπής Ασφαλείας και ορισμένων ένοπλων οργανώσεων που υπέγραψαν την Ειρηνευτική Συμφωνία της Τζούμπα (σ.σ. πρωτεύουσα του γειτονικού Νότιου Σουδάν). Ανέφερε επίσης πως πρόκειται για «κατάλοιπα του ανατραπέντος καθεστώτος» του Σουδανού πρώην προέδρου Ομάρ αλ Μπασίρ και δυνάμεων που επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις κινητοποιήσεις δημοκρατικών δυνάμεων κατά της στρατιωτικής κυβέρνησης.

Στις 24 Ιουλίου το Σουδανικό  Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε μία νέα συμμαχία δημοκρατικών δυνάμεων που αποκαλούνται «Δυνάμεις Ριζικής Αλλαγής» (FRC) δίχως να γίνουν άμεσα γνωστές ποιες οργανώσεις είναι αυτές.Ο εκπρόσωπος του SCP  Φάθι Φαντλ δήλωσε πως στη νέα συμμαχία εντάχθηκε και το Σουδανικό Απελευθερωτικό Κίνημα του Αμπντέλ Ουαχίντ αλ Νουρ (SLM). Ωστόσο ο επικεφαλής της οργάνωσης δεν το επιβεβαίωσε λέγοντας πως η διαδικασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Αύριο Κυριακή η 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

Ζαχάροβα: Σκόπιμη και εν ψυχρώ δολοφονία Ρώσου δημοσιογράφου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα