ΑΘΗΝΑ
09:27
|
26.04.2024
Εκτός των αρμάτων μάχης, θα αγοραστούν 648 συστήματα πυροβολικού και 48 μαχητικά αεροσκάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πολωνία θα αγοράσει 980 άρματα μάχης, 648 συστήματα πυροβολικού και 48 μαχητικά αεροσκάφη από τη Νότια Κορέα, εν μέρει για να αντικαταστήσει τον εξοπλισμό που δωρίστηκε στην Ουκρανία για να βοηθήσει το Κίεβο να καταπολεμήσει την ρωσική εισβολή, δήλωσε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας. Η συμφωνία υπογράφηκε χθες στη Βαρσοβία, ενώ το υπουργείο δεν επιβεβαίωσε το κόστος του εξοπλισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία κατασκευής τους, μόνο τα αεροσκάφη κοστίζουν σχεδόν 3 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα πρώτα 180 άρματα μάχης τύπου Κ2, τα οποία αναμένεται να παραδοθούν εντός του 2022, θα κατασκευαστούν από την Hyundai Rotem και θα είναι εξοπλισμένα με πυροβόλα αυτόματης φόρτωσης διαμέτρου 120 χιλιοστών. Η παραγωγή επιπλέον 800 αναβαθμισμένων αρμάτων μάχης θα ξεκινήσει το 2026 στην Πολωνία, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τα πρώτα 48 συστήματα πυροβολικού τύπου K9 howitzer, τα οποία επίσης αναμένεται να παραδοθούν φέτος, θα κατασκευαστούν από την Hanwha Defense, ενώ η παράδοση των υπολοίπων 600 αναμένεται να ξεκινήσει το 2024. Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως από το 2025 αυτά θα παράγονται στην Πολωνία.

Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη, τύπου FA-50, αναμένεται να παραδοθούν στα μέσα του επόμενου έτους. Παράγονται από την Korea Aerospace Industries σε συνεργασία με τον αμερικανικό αμυντικό γίγαντα Lockheed Martin. Είναι εξοπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος τύπου Sidewinder, πυραύλους αέρος-εδάφους τύπου Maverick και ένα κανόνι τριών βαρελιών διαμέτρου 30 χιλιοστών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τηλεκατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας και βόμβες βαρύτητας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Με τον Ιερώνυμο ο Μητσοτάκης, στα νησιά ο Κασσελάκης

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα