ΑΘΗΝΑ
04:33
|
20.04.2024
«Το κοινό θα είναι πλέον σε θέση να δει την δικαιοσύνη να απονέμεται, βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα τις περίπλοκες αποφάσεις που λαμβάνουν οι δικαστές».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δίκη ενός άνδρα που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία στην Αγγλία μεταδόθηκε σήμερα ζωντανά στη βρετανική τηλεόραση για πρώτη φορά. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζει ότι η κίνηση θα επιτρέψει στο κοινό να κατανοήσει καλύτερα την δικαστική διαδικασία.

Στην πρώτη δίκη σε ζωντανή μετάδοση στο κεντρικό ποινικό δικαστήριο Old Bailey του Λονδίνου η δικαστής Σάρα Μανρό καταδίκασε τον Μπεν Όλιβερ, ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον παππού του, σε ισόβια με ελάχιστη ποινή φυλάκισης άνω των 10 ετών.

Μόνο οι παρατηρήσεις του δικαστή κατά την καταδίκη πρόκειται να μεταδίδονται και μόνο ο δικαστής θα εμφανίζεται στα πλάνα, με καθυστέρηση 10 δευτερολέπτων για τις ζωντανές μεταδόσεις.

Μέχρι σήμερα, οι κάμερες απαγορεύονταν αυστηρά σε ποινικές υποθέσεις στην Αγγλία και την Ουαλία, με τις εικόνες από ακροάσεις να περιορίζονται σε σκίτσα που δημιουργήθηκαν από μνήμης από καλλιτέχνες, οι οποίοι απαγορεύεται να ζωγραφίζουν μέσα σε δικαστικές αίθουσες.

«Το άνοιγμα της δικαστικής αίθουσας σε κάμερες για την κινηματογράφηση της καταδίκης ορισμένων από τους πιο σοβαρούς παραβάτες της χώρας θα βελτιώσει την διαφάνεια και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο δικαστικό σύστημα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Ντόμινικ Ράαμπ. «Το κοινό θα είναι πλέον σε θέση να δει την δικαιοσύνη να απονέμεται, βοηθώντας τους να κατανοήσουν καλύτερα τις περίπλοκες αποφάσεις που λαμβάνουν οι δικαστές».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα