ΑΘΗΝΑ
13:57
|
19.04.2024
Σύνοδο Κορυφής των Ιθαγενών Λαών της Κολομβίας πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες, με τους συμμετέχοντες να καλούν για ενότητα και αυτονομία των κοινοτήτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρκετές οργανώσεις από ομάδες ιθαγενών σε όλη την Κολομβία πραγματοποιούν τη Σύνοδο Κορυφής των Ιθαγενών Λαών για να ενισχύσουν την ενότητα και να εξασφαλίσουν την αυτονομία για τις κοινότητες και τα εδάφη τους. Η συνάντηση πραγματοποιείται στον δήμο Σίλβια Κάουκα, μια περιοχή προγονικών μικτών πολιτισμών, με στόχο την ενίσχυση των διαδικασιών αγώνα και αντίστασης τους.

Ο στόχος της συνάντησης, όπως εκφράστηκε από τους ίδιους τους συμμετέχοντες είναι «να ενισχύσει το μονοπάτι της ενότητας και της αυτονομίας των γηγενών λαών, επινοώντας συλλογικά την ατζέντα του ίδιου του κινήματος των ιθαγενών της Κολομβίας».

Η σύνοδος κορυφής αναμένεται να διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιθαγενών της Κάουκα και έξι άλλες οργανώσεις συμμετέχουν στη σύνοδο κορυφής, με μια πολιτική ατζέντα που περιέχει θέματα για τη συγκρότηση πολιτικών κατευθυντήριων γραμμών για τον καθορισμό ενός κοινού και ενιαίου οργανωτικού πλαισίου για τους αυτόχθονες πληθυσμούς.

Επίσης, η συνάντηση θα προωθήσει τον εντοπισμό του τρόπου αντιμετώπισης της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης και τον καθορισμό μιας προγραμματικής ατζέντας για τους αυτόχθονες πληθυσμούς της Κολομβίας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο επικείμενος πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο διόρισε τον κοινωνικό ηγέτη της Arhuaca, Λεονορ Ζαλαμπάτα, πρεσβευτή της Κολομβίας στα Ηνωμένα Έθνη.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η Πατρίσια Τομπον, δικηγόρος της Εμπέρα και Επίτροπος Αλήθειας, θα είναι επικεφαλής της Μονάδας Θυμάτων και ο Τζιοβάνι Γιουλ, κοινωνιολόγος της Nasa, θα διευθύνει τη Μονάδα Αποκατάστασης Γης.

Με αυτόν τον τρόπο, η επόμενη κυβέρνηση του Ιστορικού Συμφώνου αρχίζει να συμμορφώνεται με τη συμμετοχή των διαφόρων κοινωνικών τομέων που την αποτελούν προς την κατεύθυνση της κολομβιανής πολιτικής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Πρόστιμα 1.480.000 εκατ. ευρώ σε JYSK, Leroy Merlin, Πλαίσιο-Πλασματικές εκπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα