ΑΘΗΝΑ
11:31
|
26.04.2024
Η καταγγέλλουσα κατηγορεί τους ανωτέρους της πως επέτρεψαν σκόπιμα σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς σε βάρος της με αντάλλαγμα την ηρεμία σε φυλακές ασφαλείας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία γυναίκα που υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό καταγγέλλει ανωτέρους της πως έπαιξαν το ρόλο μαστροπού παραδίδοντάς την επανειλημμένα στα χέρια «επικίνδυνου» Παλαιστινίου κρατουμένου ο οποίος (πάντα κατά τη μαρτυρία της) την κακοποίησε σεξουαλικά με αντάλλαγμα τη διατήρηση της ηρεμίας στις φυλακές ασφαλείας Γκιλμπόα.

Η καταγγελία της πρώην στρατιωτικού έγινε σήμερα με το ψευδώνυμο «Χίλα» στην πλατφόρμα συλλογικής συγκέντρωσης χρημάτων για διάφορους σκοπούς (crowdfunding) Be Active.

Σε μία μακροσκελή ανάρτησή τους η Χίλα εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ζητά την οικονομική υποστήριξη του κοινού.

Εξηγεί ότι μεγάλωσε σε «σιωνιστική οικογένεια μαθαίνοντας να αγαπώ την πατρίδα». Αναφέρει ότι κατατάχτηκε στον στρατό ζητώντας να υπηρετήσει «σε σημαντική θέση ασφαλείας ως δεσμοφύλακας επικίνδυνων κρατουμένων ασφαλείας που έχουν χαρακτηριστεί εχθροί του κράτους».   Ανέφερε πως αφού εκπαιδεύτηκε τις ανατέθηκε η θέση δεσμοφύλακα στις φυλακές ασφαλείας Γκιλμπόα όπου κρατούνται «οι πιο επικίνδυνοι τρομοκράτες». Ισχυρίζεται ότι συνειδητοποίησε στην πορεία πως τον πραγματικό έλεγχο των φυλακών είχε ένας Παλαιστίνιος καταδικασμένος για «τρομοκρατία» με τα αρχικά Μ.Α. (σ.σ.κατά πληροφορίες ισραηλινών μέσων πρόκειται για τον Μοχάμεντ Ατάλαχ) που έλεγχε «όλους τους αξιωματικούς και το προσωπικό που τον υπάκουαν και εκτελούσαν εντολές χωρίς αντίρρηση».

Ισχυρίζεται επίσης πως ο συγκεκριμένος κατάδικος περπατούσε ελεύθερα στη φυλακή και όταν δεν είχε χειροπέδες έκανε απρεπείς χειρονομίες και κινήσεις σε βάρος γυναικών δεσμοφυλάκων χωρίς κανένα πρόβλημα από τους υπεύθυνους των φυλακών. «Όλοι ήξεραν. Όλοι ήταν σιωπηλοί. Όλοι φοβήθηκαν. Όλοι «δούλεψαν» για αυτόν» αναφέρει στη μακροσκελέστατη ανάρτησή της.

Παραδέχεται ότι οι σεξουαλικές επιθέσεις που δέχθηκε από τον κρατούμενο εν γνώσει των ανωτέρων της συνέβησαν πριν χρόνια και πως αναγκάστηκε να τις αποκαλύψει σήμερα επειδή υποφέρει από μετατραυματικό στρες που την εμποδίζει να βρει μία κανονική εργασία και να εξασφαλίσει τα προς το ζειν. Στρέφεται νομικά κατά των ανωτέρων της στο στρατό ζητώντας την προστασία του κράτους. Κάνει έκκληση για τη συγκέντρωση ενός ποσού θα της εξασφαλίσει τα ελάχιστα για την επιβίωσή της αλλά και για την κάλυψη των δικαστικών εξόδων, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Μου πήρε χρόνια να καταλάβω τι συνέβη. Μην κατηγορείτε το θύμα. Δεν φταίμε εμείς! Εμείς, τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης κατηγορούμε τον εαυτό μας. Δεν φταίω εγώ! Δεν ήθελα να με βιάσουν ξανά και ξανά και ξανά…. Οι διοικητές μου και οι ανώτεροί μου πίστευα πως θα έπρεπε να με προστατεύσουν αλλά με παρέδωσαν στα χέρια του τρομοκράτη. Τι νόμιζαν; Πως μόνον θα με «απολάμβανε»; Επιτρέπεται να θυσιάσεις μία στρατιωτικό για πληροφορίες; Για χρήματα ; Για ειρήνη; Πώς υπολογίζεται το τίμημα για όσα μου πήραν; Για τη δολοφονία της ψυχής μου σε μία στιγμή; Ακόμη δεν ξέρω πώς μπορώ να λύσω αυτό τον γρίφο!»

Πέρα από αποζημίωση για σωματική και ηθική βλάβη η καταγγέλλουσα ζητά να συσταθεί ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή για να εξετάσει τι ακριβώς συμβαίνει στις φυλακές Γκιλμπόα αλλά και για να ληφθούν μέτρα κατά ανώτερων στρατιωτικών που «παίρνουν παχυλούς μισθούς και συντάξεις από το δημόσιο ενώ η θέση τους είναι στη φυλακή».

Ρεπορτάζ του ισραηλινού τηλεοπτικού δικτύου Channel 13 αναφέρει πως ο Παλαιστίνιος κατάδικος που κατηγορείται πως διέπραξε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος της καταγγέλλουσας είχε το ελεύθερο δράσης από τη διεύθυνση των φυλακών και αξιωματικών του στρατού επειδή ήταν σε θέση να επιβάλλει την τάξη και την ησυχία στις φυλακές ασφαλείας Γκιλμόα.

Επιπλέον το κανάλι Channel 12 που ασχολήθηκε επίσης με το θέμα μετέδωσε πως οι καταγγελίες αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τεσσάρων γυναικών δεσμοφυλάκων που διαπράχθηκαν το 2018 εν γνώση του ανώτερου αξιωματούχου των μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας Ράνι Μπάσα, ο οποίος τελικά τον περασμένο Δεκέμβριο αποπέμφθηκε από τον στρατό και τις φυλακές Γκιλμπόα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα