ΑΘΗΝΑ
20:48
|
25.09.2022
Και οι 75 θάνατοι που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως από τη νόσο μέχρι σήμερα εντοπίζονται στην αφρικανική ήπειρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αφρική εξακολουθεί να μην έχει ούτε μία δόση του εμβολίου κατά της ευλογιάς των πιθήκων, παρόλο που είναι η μόνη ήπειρος που έχει καταγράψει θανάτους από την ασθένεια για την οποία πρόσφατα κυρήχθηκε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Αφρικής.

Μέχρι σήμερα, έχουν αναφερθεί περισσότερα από 20.000 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων σε 77 χώρες. Περισσότερα από 2.100 κρούσματα έχουν καταγραφεί σε 11 αφρικανικές χώρες και 75 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους, δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Αφρικής, Άχμεντ Όγκγουελ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξασφάλισε την αγορά 160.000 δόσεων εμβολίου κατά της νόσου. Την Τετάρτη, οι αρχές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι σχεδόν 800.000 δόσεις του εμβολίου θα είναι σύντομα διαθέσιμες για διανομή.

Ακόμη και δόσεις του εμβολίου κατά της ευλογιάς, το οποίο έχει δείξει αποτελεσματικότητα κατά της ευλογιάς των πιθήκων, δεν είναι διαθέσιμες στην Αφρική, δήλωσε ο Όγκγουελ. «Οι λύσεις πρέπει να έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα», ανέφερε, σε μια προειδοποίηση προς την διεθνή κοινότητα. «Αν δεν είμαστε ασφαλείς, ο υπόλοιπος κόσμος δεν είναι ασφαλής».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τηλεκατευθυνόμενο σύστημα διάλυσης πλήθους στη Δυτική Όχθη

Απαγορεύεται το καθάρισμα στο εθνικό μουσείο της Ολλανδίας

Υπογραφή πρωτοκόλλου για τον τερματισμό της σύγκρουσης Κιργιστάν-Τατζικιστάν

Anadolu: Μεταφορά δεκάδων τεθωρακισμένων σε Λέσβο και Σάμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα