ΑΘΗΝΑ
06:43
|
03.05.2024
Επιθετική στροφή χαρακτηρίζουν οι Ουκρανοί αξιωματούχοι την αναδιάταξη των ρωσικών στρατευμάτων στον νότο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ουκρανίας και πραγματοποιούν μαζική αναδιάταξη στρατευμάτων σε τρεις νότιες περιοχές, δήλωσε σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, εν μέσω προσδοκιών για μια επερχόμενη ουκρανική αντεπίθεση.

Οι δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία ισχυρίστηκαν, χθες Τετάρτη, ότι κατέλαβαν άθικτο το λιγνιτικό ηλεκτροπαραγωγικό εργοστάσιο Μπουρλεχίρσκ, το δεύτερο μεγαλύτερο της Ουκρανίας, που βρίσκεται στα ανατολικά της περιφέρειας Ντονιέτσκ και χρονολογείται από την Σοβιετική εποχή.

Την κατάληψη επιβεβαίωσε και ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Ολεξίι Αρεστόβιτς, κάνοντας λόγο για ένα «ελάχιστο τακτικό πλεονέκτημα» της ρωσικής πλευράς.

Η ρωσική αναδιάταξη στον νότο φαίνεται να αποτελεί μια στροφή των ρωσικών δυνάμεων από την άμυνα στην επίθεση με στρατεύματα να αποστέλλονται στις περιοχές Μελιτόπολη, Ζαπορίζια και Χερσώνα, πρόσθεσε ο Ουκρανός αξιωματούχος, τονίζοντας ότι «σκοπός μοιάζει να είναι να μην είμαστε σε θέση να απελευθερώσουμε όλα τα εδάφη μας και κατόπιν να αρχίσουμε συνομιλίες».

Ο Ολεξίι Ντανίλοφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, νωρίτερα έγραψε στο Twitter ότι η Ρωσία συγκεντρώνει «τον μέγιστο αριθμό στρατευμάτων της» προς την κατεύθυνση της Χερσώνας, την οποία οι Ουκρανία έχει αναγγείλει πως θα ανακαταλάβει, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Το αναστάσιμο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστάσιου

Νεκρός στην Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο 43χρονος αγνοούμενος από την Ημαθία

Μπλακάουτ (ξανά…) στην Κένυα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα