ΑΘΗΝΑ
10:10
|
20.04.2024
Αφορμή οι αναφορές για την άφιξη κινεζικού ερευνητικού σκάφους στο λιμάνι της πόλης Χαμμπαντότα στην Σρι Λάνκα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προστατέψει τα συμφέροντά της έπειτα από αναφορές σχετικά με την προγραμματισμένη επίσκεψη ενός κινεζικού σκάφους σε λιμάνι της Σρι Λάνκα που κατασκευάστηκε με χρήματα από το Πεκίνο.

«Η κυβέρνηση παρακολουθεί προσεκτικά τυχόν εξελίξεις που έχουν αντίκτυπο στην ασφάλεια και τα οικονομικά συμφέροντα της Ινδίας και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλισή τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας Αριντάμ Μπαγκτσί. «Νομίζω ότι αυτό πρέπει να είναι ένα σαφές μήνυμα», πρόσθεσε.

Κυβερνητικός αξιωματούχος της Σρι Λάνκα δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας ότι Ινδοί διπλωμάτες στο Κολόμπο κατέθεσαν προφορική διαμαρτυρία στο υπουργείο Εξωτερικών της Σρι Λάνκα.

Το ερευνητικό σκάφος Yuan Wang 5 βρίσκεται καθ’ οδόν προς το λιμάνι της πόλης Χαμμπαντότα στην Σρι Λάνκα και αναμένεται να φτάσει την 11η Αυγούστου, σύμφωνα με δεδομένα από την πλατφόρμα χρηματοοικονομικής ανάλυσης Refinitiv Eikon.

Η συμβουλευτική εταιρεία Belt & Road Initiative Sri Lanka αναφέρει στον ιστότοπό της ότι το Yuan Wang 5 θα βρίσκεται στη Χαμμπαντότα για μία εβδομάδα, καθώς και ότι «θα διεξάγει διαστημική παρακολούθηση, δορυφορικό έλεγχο και ερευνητική παρακολούθηση στο βορειοδυτικό τμήμα της περιοχής του Ινδικού Ωκεανού μέχρι τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

«Καθαρή επιθετικότητα»: Αντιδράσεις στο βέτο των ΗΠΑ για την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα