ΑΘΗΝΑ
00:07
|
02.05.2024
Διπλωματικό, διακυβερνητικό και διπλωματικό σκάνδαλο χαρακτήρισε η δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την υπόθεση του εντολέα της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διπλωματικό, διακυβερνητικό και διπλωματικό σκάνδαλο χαρακτήρισε η δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, την υπόθεση του εντολέα της Αλεξάντερ Βίνικ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε στον χώρο εκδηλώσεων του ΔΣΑ την Πέμπτη, 28 Ιουλίου και μεταδόθηκε απευθείας μέσω Facebook.

Η Κωνσταντοπούλου τόνισε πως ο Βίνικ αποτελεί θύμα του πολέμου πληροφοριών ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία, στο φόντο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, επισημαίνοντας: «Τον θέλουν για την τεχνογνωσία του στο blockchain και το bitcoin, δεν υφίσταται καμία νομική βάση για τις κατηγορίες που του αποδίδονται».

Και συνέχισε:

«Ο Αλεξάντερ Βίνικ μετά την πανηγυρική αθώωσή του πέρσι στο Παρίσι για όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες, παρέμεινε κρατούμενος σε απομόνωση, με βάση την απόφαση του 2019 του Έλληνα Υπουργού Δικαιοσύνης! Στις 29 Ιουνίου 2022 εξαντλήθηκε και η δυνατότητα κράτησής του με αυτή τη διαδικασία και παρενέβη το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο χορηγώντας στον Αλεξάντερ ασφαλιστικά μέτρα. Τότε οι Γάλλοι, με κινητοποίηση των ΗΠΑ, ζήτησαν από τον Έλληνα Υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει τη συγκατάθεσή του για να κρατηθεί ο Αλεξάντερ έξω από τα όρια της αρχικής απόφασης και του διεθνούς δικαίου της έκδοσης, για να μην τον αφήσουν ελεύθερο».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν δίστασε να αναφερθεί στις ευθύνες της εγχώριας πολιτικής και δικαστικής ηγεσίας επισημαίνοντας:

«Ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης έσπευσε, μαζί με τον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Καμηλάρη να δώσουν την άδεια να κρατηθεί ο Αλεξάντερ κι άλλο «για να διασφαλισθεί η έκδοσή του στις ΗΠΑ».

Ακολούθως μέμφθηκε τον αρμόδιο υπουργό γιατί αποφάσισε να παρακάμψει την αρχή της ειδικότητας και να δώσει το ΟΚ στην εκ νέου έκδοση του Βίνικ στην –φιλικότερη ως φαίνεται- ελληνική δικαιοσύνη. Διευκρίνισε παράλληλα πως ο δικαστικός αγώνα του Βίνικ χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την οικογένειά του, διαψεύδοντας φήμες περί δήθεν τεράστιας προσωπικής περιουσίας. «Η οικογένειά του και η μητέρα του χρηματοδοτούν την υπόθεση. Επιπλέον σε ό,τι με αφορά, ποτέ δεν δίστασα προσωπικά να παραμερίσω το οικονομικό κόστος σε υποθέσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία και σε τελική ανάλυση την δικαιοσύνη.

«Τα παιδιά του Αλεξάντερ, ο Πλάτων και ο Λεβ, είναι σήμερα 11 και 8 ετών. Δεν έχουν δει τον πατέρα τους πέντε χρόνια και μεγαλώνουν ορφανά και από μητέρα. Δύο ψυχές για τις οποίες αδιαφόρησε η Ελληνική Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και κατέληξε αναφέροντας:

«Έχω ζητήσει από τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα να επανεξετάσει την απόφασή του και να αφήσει τον Αλεξάντερ να γυρίσει στην πατρίδα του και στα παιδιά του. Αν εκδοθεί στις ΗΠΑ ίσως να μην επιβιώσει. Και ίσως να μην ξαναδεί ποτέ τα παιδιά του. Ο άνθρωπος αυτός κρατιέται σήμερα ζωντανός μόνο απ´ την ελπίδα να ξαναδεί τα παιδιά του και από την πίστη του στον Θεό. Όσες κι αν είναι οι πιέσεις των ΗΠΑ ή της Γαλλίας, η χώρα μας δεν επιτρέπεται να συμπεριφέρεται σαν προτεκτοράτο. Όσες κι αν είναι οι διεθνείς πιέσεις, υπάρχουν και οι Οικουμενικές Αρχές: της Ανθρωπιάς, της Επιείκειας, του Ελέους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα