ΑΘΗΝΑ
23:33
|
23.04.2024
Ο Ρώσος πρεσβευτής υπενθύμισε ότι τα τελευταία 15 χρόνια, η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή στην οικονομία του Μαυροβουνίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Μαυροβούνιο ξεκίνησε την δέσμευση ακινήτων που ανήκουν σε Ρώσους υπηκόους, σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε, χθες Τετάρτη, στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης της βαλκανικής χώρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι 44 ακίνητα που ανήκουν σε Ρώσους υπηκόους θα δεσμευτούν, ως μέρος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στη Μόσχα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, Ρώσοι υπήκοοι και εταιρείες επένδυσαν περισσότερα από 129 εκατομμύρια ευρώ στην οικονομία του Μαυροβουνίου μόνο το περασμένο έτος, με σχεδόν 50 εκατομμύρια από αυτά να αφορούν σε επενδύσεις σε ακίνητα.

Ο Ρώσος πρεσβευτής στο Μαυροβούνιο Βλάντισλαβ Μαλενίκοφ υπενθύμισε, σε δηλώσεις του, ότι τα τελευταία 15 χρόνια, η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή στην οικονομία του Μαυροβουνίου, με τουλάχιστον 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ, ή κατά μέσο όρο 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Οι απόψεις στο Μαυροβούνιο διίστανται για τη Ρωσία και την εισβολή της στην Ουκρανία. Η μεγάλη σερβική κοινότητα της χώρας είναι συμπαθής προς τη Ρωσία, ενώ άλλες κοινότητες είναι πολύ λιγότερο.

Η κυβέρνηση και μέρος της αντιπολίτευσης υποστηρίζουν τις κυρώσεις της ΕΕ, αλλά το μεγαλύτερο μπλοκ της αντιπολίτευσης, το Δημοκρατικό Μέτωπο, αντιτίθεται.

Για χρόνια, το Μαυροβούνιο αποκαλείται «Ρωσικό VIP θέρετρο» – ο προτιμώμενος προορισμός των Ρώσων ολιγαρχών. Σύμφωνα με ορισμένες έρευνες, περισσότερο από το 40% της ακίνητης περιουσίας στη χώρα ανήκει σε Ρώσους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων πρώην πολιτικών και δισεκατομμυριούχων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα