ΑΘΗΝΑ
21:01
|
18.04.2024
Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Στοχοποίησή» του «από το τουρκικό παρακράτος» καταγγέλλει ο δημοσιογράφος Νίκος Αρβανίτης, κάνοντας λόγο για «ύβρεις, δυσφήμηση και κάλεσμα σε δημόσιο λιντσάρισμα» εις βάρος του μέσα από κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν 17 φορείς της μειονότητας.

Στην ανακοίνωση, που δημοσιεύτηκε σε τουρκόφωνα ΜΜΕ της περιοχής, γίνεται λόγος για «κατασκευασμένα άρθρα» που παραπέμπουν σε «πρακτικές της χούντας» και που σκοπό έχουν να «βλάψουν την ενότητα και την αλληλεγγύη στην περιοχή», χωρίς να κατονομάζεται συγκεκριμένα κάποιος δημοσιογράφος ή Μέσο, ωστόσο ο Νίκος Αρβανίτης θεωρεί πως στρέφεται εναντίον τόσο του ιδίου προσωπικά όσο και του komotinipress.gr.

Την έντονη ανησυχία του «για τη στοχοποίηση του δημοσιογράφου Νίκου Αρβανίτη από ομάδα πολιτικών και εκπροσώπων της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» εκφράζει και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ, με σημερινή ανακοίνωσή του.

«Συγκεκριμένα, 17 πρόσωπα που προέρχονται από τον πολιτικό και τον αυτοδιοικητικό χώρο ή εκπροσωπούν φορείς της μειονότητας, σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν, εξισώνουν το δημοσιογραφικό έργο του συναδέλφου με πρακτικές της χούντας των Συνταγματαρχών, χαρακτηρίζουν τον ίδιο υπηρέτη σκοτεινών κύκλων και ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για -κατά τη διατύπωσή τους- εγκλήματα που διαπράττονται μέσω του Τύπου», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η ΕΣΗΕΜ-Θ, βάσει των καταστατικών αρχών της, υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε δημοσιογράφου να ασκεί σε συνθήκες ελευθερίας το δημοσιογραφικό του έργο και τονίζει ότι ενέργειες και αιτήματα όπως τα παραπάνω περιορίζουν το δικαίωμα αυτό. Επιπλέον, υπενθυμίζει ότι η στοχοποίηση δημοσιογράφων για το έργο τους αποτελεί πρακτική που αποδοκιμάζεται διεθνώς και θορυβεί κάθε δημοκρατική κοινωνία», καταλήγει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΜ-Θ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα