ΑΘΗΝΑ
15:25
|
19.04.2024
Καταγγελία συλλόγου ιδιωτικών υπαλλήλων για αθώωση εργοδότη στην Πάτρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί η απίστευτη καταγγελία του «Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Η Ένωση» ότι αλυσίδα καταστημάτων, κρίθηκε, προχθές Τετάρτη, αθώα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών, παρά την καταδικαστική εισήγηση της Εισαγγελέως, για την μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων σε εργαζόμενη.

Όπως αναφέρει, η εργοδότρια αλυσίδας καταστημάτων είχε καταδικαστεί πρωτόδικα γιατί αρνείται πεισματική την εξόφληση του Δώρου Χριστουγέννων προς εργαζόμενη από το έτος 2020, αλλά αθωώθηκε σε δεύτερο βαθμό, Καθώς το δικαστήριο, έκανε δεκτές τις δικαιολογίες της εργοδότριας (όπως αυτές μεταφέρθηκαν από το δικηγόρο της) ότι τάχα «οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρείας είναι κατασχεμένοι και δεν μπορεί να μεταφέρει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό της εργαζόμενης» ή ότι «η εργαζόμενη αρνείτο να παραλάβει τα χρήματα σε μετρητά (μαύρα δηλαδή)».

«Δε θα κρίνουμε εμείς τις αποφάσεις της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σεβόμαστε τους πυλώνες της Δημοκρατίας και έχουμε εμπιστοσύνη στους λειτουργούς της. Όμως οι νόμοι και η δικαστηριακή νομολογία είναι σαφείς και ξεκάθαροι. Εφόσον νόμιμες αποδοχές δεν έχουν εξοφληθεί και κάτι τέτοιο συνομολογείται και από τον εργοδότης ενώπιον του δικαστηρίου, τότε επισύρονται συγκεκριμένες ποινικές κυρώσεις», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου.

«Αυτό που πλέον μας ανησυχεί ως συνδικαλιστικό κίνημα είναι ότι η συγκεκριμένη (και εσφαλμένη κατά την άποψή μας) Εφετειακή Απόφαση δημιουργεί κακό νομολογιακό δεδομένο για το σύνολο του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Το εσφαλμένο αυτής της απόφασης θα επιχειρήσει η εργαζόμενη-μέλος μας με τη βοήθεια μας να αναδείξει με αναίρεσή της στον Άρειο Πάγο, με αίτηση που θα υποβάλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος γίνεται λόγος και για την προκλητική απάντηση που δόθηκε από τον εργοδότη – γνωστό «καλοπληρωτή» στην πόλη των Πατρών όπως αναφέρει – στους εκπροσώπους του συλλόγου, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας η οποία ήταν «Δεν πληρώνω ευρώ στις παλιό……ες και να πάνε όπου γουστάρουν. Θα μου κλ….σουν μια μάντρα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Πακιστάν: Αστυνομικοί σκότωσαν βομβιστή για να αποτρέψουν επίθεση στο Καράτσι

«Φτηνά, θυμωμένα, αποτελεσματικά»: Πώς τα επίγεια μη επανδρωμένα σκάφη ενσωματώθηκαν στη ζώνη του πολέμου

Εκλογές στην Ινδία: Στις κάλπες από σήμερα και μέχρι την 1η Ιουνίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα