ΑΘΗΝΑ
23:08
|
25.04.2024
Η ομάδα της Κίνας θα ανταγωνιστεί άλλες ομάδες από 37 χώρες και περιοχές στη μεγαλύτερη πολυεθνική στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα στέλνει στρατεύματα και τανκ στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε μαζικές στρατιωτικές ασκήσεις, πέντε μήνες μετά τον πόλεμο του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Ουκρανίας. Η ομάδα της Κίνας θα ανταγωνιστεί άλλες ομάδες από 37 χώρες και περιοχές στη μεγαλύτερη πολυεθνική στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας, που θα διεξαχθεί μεταξύ 13 και 27 Αυγούστου.

Το κινεζικό κρατικό ενημερωτικό μέσο CCTV ανέφερε ότι ένα τρένο με στρατιώτες, τανκ και στρατιωτικό εξοπλισμό αναχώρησε από το Μαντζούλι της Εσωτερικής Μογγολίας για το Ζαμπαϊκάλσκ στα ανατολικά της Ρωσίας, πριν από τα επερχόμενα Διεθνή Στρατιωτικά Παιχνίδια, που πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά το 2015.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, που υποστηρίζει ότι ο διαγωνισμός στοχεύει στην ενίσχυση των δεξιοτήτων των στρατευμάτων μάχης, ανακοίνωσε ότι μέχρι στιγμής, 275 ομάδες από 37 χώρες έχουν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους σε συνολικά 36 διαγωνισμούς, με τις προκλήσεις να περιλαμβάνουν μια πορεία 50 χιλιομέτρων μέσα στο χιόνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Νίγηρας και η Ρουάντα θα γίνουν οι πρώτες αφρικανικές χώρες που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, ενώ η Βενεζουέλα θα γίνει η πρώτη χώρα της Νότιας Αμερικής που θα φιλοξενήσει μέρος των αγώνων.

Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν σε 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, της Κίνας, του Ιράν, της Ινδίας, του Καζακστάν, του Ουζμπεκιστάν, του Αζερμπαϊτζάν, της Αρμενίας και της Βενεζουέλας.

Η απόφαση να συμπεριληφθεί η Βενεζουέλα θα μπορούσε να είναι μια «στρατηγική κίνηση» για την Κίνα, την Ρωσία, το Ιράν και την Βενεζουέλα «για να προτάξουν στρατιωτικά μέσα στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική», όπως υποστήριξε το Κέντρο για μια Ασφαλή Ελεύθερη Κοινωνία, μια δεξαμενή σκέψης με έδρα την Ουάσινγκτον.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πικρία για ΠΑΣΟΚ και Ευρωκοινοβούλιο εκφράζει η Εύα Καϊλή

Το TikTok βγαίνει στο «σφυρί» και οι δισεκατομμυριούχοι κάνουν ουρά για να το αποκτήσουν

Τανζανία: Πάνω από 150 νεκροί από πλημμύρες και κατολισθήσεις

Κλειστοί δρόμοι στην Αθήνα λόγω βλάβης σε αγωγούς της ΕΥΔΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα