ΑΘΗΝΑ
19:31
|
30.04.2024
«Είναι η πρώτη φορά που ένα φορτίο κλεμμένων σπόρων και αλεύρων φτάνει στον Λίβανο», ανέφερε η ουκρανική πρεσβεία στη Βηρυτό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ουκρανική πρεσβεία στη Βηρυτό καταγγέλει ότι ένα συριακό πλοίο υπό αμερικανικές κυρώσεις έχει ελλιμενιστεί στο Λίβανο, μεταφέροντας κριθάρι και αλεύρι που η Ουκρανία υποπτεύεται ότι έχει κλαπεί από ουκρανικά αποθέματα από την Ρωσία.

Το πλοίο, που σύμφωνα με τον ιστότοπο ναυτιλιακών δεδομένων MarineTraffic ελλιμενίστηκε στην Τρίπολη την Τετάρτη, «ταξίδεψε από ένα λιμάνι της Κριμαίας που είναι κλειστό για την διεθνή ναυτιλία, μεταφέροντας 5.000 τόνους κριθαριού και 5.000 τόνους αλεύρου που υποψιαζόμαστε ότι ελήφθη από ουκρανικά αποθέματα», δήλωσε η πρεσβεία στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. «Είναι η πρώτη φορά που ένα φορτίο κλεμμένων σπόρων και αλεύρων φτάνει στον Λίβανο», ανέφερε η πρεσβεία.

Σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στο Λίβανο, Ιχόρ Οστάς, συναντήθηκε χθες με τον πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν, για να συζητήσουν την αποστολή, ενημερώνοντάς τον ότι η αγορά κλεμμένων ουκρανικών αγαθών θα «έβλαπτε τους διμερείς δεσμούς» μεταξύ Κιέβου και Βηρυτού.

Ο υπουργός Οικονομίας του Λιβάνου, Αμίν Σαλάμ, ο οποίος είχε δηλώσει την Τετάρτη ότι οι σοβαρές ελλείψεις ψωμιού στον Λίβανο πρόκειται να διευκολυνθούν καθώς «Σαράντα εννέα χιλιάδες τόνοι σιταριού θα εισέλθουν στη χώρα στο τέλος αυτής της εβδομάδας», χωρίς να διευκρινήσει την προέλευσή τους, ανέφερε ότι η τελωνειακή αρχή της χώρας και το υπουργείο Γεωργίας παρακολουθούν το θέμα.

«Ελέγχουμε την ακρίβεια των πληροφοριών που έχουν αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης και έχουμε νόμους και καταφεύγουμε στον λιβανέζικο νόμο», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών του Λιβάνου, Αλί Χαμί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης να αποβάλλει από την κυβέρνηση τον Βαρτζόπουλο

Ο Πέδρο Σάντσεθ πάλι ξαναγεννιέται από τις στάχτες του;

Σαλαμίνα: Αστυνομικός γρονθοκόπησε άγρια ηλικιωμένο ζευγάρι και εξαφανίστηκε

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα