ΑΘΗΝΑ
22:06
|
13.05.2024
Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη μαζί με τους κατοίκους να μην επεκταθεί στον Ελαιώνα και στο Δίστομο. Υπό έλεγχο η φωτιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στη Βοιωτία με μέρος του πύρινου μετώπου να απέχει λιγότερο από ένα χιλιόμετρο από το Δίστομο.

Δυνάμεις της πυροσβεστικής και κάτοικοι κοντά σε περιοχή στην οποία είχε εκδηλωθεί φωτιά πριν μερικές βδομάδες, καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτρέψουν τον κίνδυνο επέκτασης της φωτιάς και στον Ελαιώνα.

Ένα ελικόπτερο, δυο αεροσκάφη τύπου PZL από το αεροδρόμιο της Λαμίας και δυο τρακτέρ επιχειρούν αυτή την ώρα σε μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση κοντά στο Δίστομο Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το μέτωπο συνεχώς μεγαλώνει πάνω από την περιοχή που είναι τα ‘Ασπρα Σπίτια.

Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί επίγειες δυνάμεις μαζί με εθελοντές και ενισχύονται από άλλες δυνάμεις που μεταφέρονται από γειτονικές περιοχές. Οι άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή είναι ιδιαίτερα ισχυροί και κάνουν την υπόθεση της κατάσβεσης πολύ δύσκολη καθώς δεν μπορούν να την προσεγγίσουν τα επίγεια τμήματα ενώ αναμένονται και άλλες εναέριες δυνάμεις.

Υπό έλεγχο η φωτιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Λίγο πριν τις 18.00 το απόγευμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο μία άλλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι σε δασική έκταση πάνω από την περιφερειακή Αιγάλεω, στο ύψος των Νεόκτιστων Ασπροπύργου, προς το Ποικίλο Όρος.

Στο σημείο επιχείρησαν 80 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 οχήματα, τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛΑΣ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, που είχε διακοπεί νωρίτερα λόγω της πυρκαγιάς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άγριες συνθήκες δουλειάς σε εργοστάσια που εφοδιάζουν την εταιρία Shein

Πέθανε ξαφνικά ο Ελβετός Αντικαγκελάριος

Πολωνοί αγρότες ξεκίνησαν απεργία πείνας στο κοινοβούλιο

Ιατροδικαστής για νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: «Το μωρό γεννήθηκε ζωντανό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα