ΑΘΗΝΑ
15:32
|
26.04.2024
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ουκρανία για την επίθεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουκρανία χτύπησε φυλακή στο Ντονμπάς με πυραύλους HIMARS αμερικανικής κατασκευής, σκοτώνοντας 40 Ουκρανούς αιχμαλώτους πολέμου και αφήνοντας 75 τραυματίες.

«Ένα πυραυλικό χτύπημα από το αμερικανικής κατασκευής σύστημα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης (HIMARS) πραγματοποιήθηκε σε ένα κέντρο προφυλάκισης στην περιοχή του οικισμού Ολενίβκα, όπου κρατούνται Ουκρανοί στρατιωτικοί αιχμάλωτοι πολέμου, συμπεριλαμβανομένων μαχητών από το τάγμα Αζόφ», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του ενημέρωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ως αποτέλεσμα της επίθεσης, «40 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου σκοτώθηκαν και 75 τραυματίστηκαν», ενώ οκτώ μέλη του σωφρονιστικού προσωπικού επίσης τραυματίστηκαν.

Ο στρατός της Ουκρανίας αρνήθηκε ότι πραγματοποίησε το χτύπημα και αντ’ αυτού κατηγόρησε τη Ρωσία ότι βομβάρδισε τη φυλακή, αναφέροντας ότι η Μόσχα επιδιώκει να καλύψει στοιχεία για βασανιστήρια στην περιοχή.

«Οι Ρώσοι κατακτητές επιδίωξαν τους εγκληματικούς τους στόχους, έτσι ώστε να κατηγορήσουν την Ουκρανία ότι διέπραξε ‘εγκλήματα πολέμου’, και να κρύψουν τα βασανιστήρια των κρατουμένων και τους πυροβολισμούς που διαπράχθηκαν εκεί από τις εντολές της κατοχικής διοίκησης και της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ουκρανίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ουκρανία: Συνελήφθη ο υπουργός Γεωργίας για υπόθεση διαφθοράς

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα