ΑΘΗΝΑ
22:59
|
01.05.2024
Ο Παναγιώτης Κοντολέων υποστήριξε ότι η παρακολούθηση έγινε μετά από αίτημα ξένων υπηρεσιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, φέρεται να παραδέχθηκε κατά την διάρκεια κλειστής συνεδρίασης της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πως η Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία βρίσκεται υπό την άμεση αρμοδιότητα του πρωθυπουργού, παρακολουθούσε τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη έπειτα από αίτημα ξένων υπηρεσιών.

 «Μου μεταφέρουν πως ο Διοικητής της ΕΥΠ παραδέχθηκε στην Βουλή την παρακολούθηση μου από την ΕΥΠ το 2020. Το έκανε με 4 μήνες καθυστέρηση. Ακόμη, μου μεταφέρουν πως υπονόησε πως αυτή η παρακολούθηση δήθεν έγινε μετά από αίτημα ξένης αρχής. Εμείς από τα επίσημα έγγραφα γνωρίζουμε πως η Βασιλική Βλάχου η επόπτης εισαγγελέας της ΕΥΠ διέταξε την παρακολούθηση μου για λόγους εθνικής ασφαλείας», δήλωσε ο Θανάσης Κουκάκης με ανάρτησή του στο Twitter.

«Αν ξένη υπηρεσία αιτήθηκε στην ΕΥΠ να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας Έλληνας οικονομικός συντάκτης, αναμένω να δημοσιευθεί το ποια ήταν αυτή και πως η επίκληση λόγων εθνικής ασφαλείας, ταυτίζεται με το δήθεν αίτημα ξένης αρχής», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «Η δημοσιογραφική έρευνα συνεχίζεται και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθουν στην επιφάνεια και άλλα στοιχεία που θα αποκαλύπτουν τα πολιτικά -και μη πρόσωπα – που είναι πίσω από τις παρακολουθήσεις με το Predator».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα