ΑΘΗΝΑ
23:00
|
30.04.2024
Το περιστατικό σημειώθηκε στον αγώνα του Champions League εναντίον της Ντιναμό Κιέβου στην Κωνσταντινούπολη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA) ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πειθαρχική έρευνα εναντίον της τούρκικης Φενερμπαχτσέ επειδή οπαδοί της φώναξαν ρυθμικά το όνομα του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού η ομάδα δέχτηκε ένα γκολ εντός έδρας από την Ντιναμό Κιέβου σε έναν προκριματικό του Champions League στην Κωσταντινούπολη.

Η UEFA δήλωσε ότι ένας «Επιθεωρητής Δεοντολογίας και Πειθαρχικών Κυρώσεων θα διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα σχετικά με την φερόμενη ανάρμοστη συμπεριφορά των οπαδών της Φενερμπαχτσέ», προσθέτοντας ότι περισσότερες πληροφορίες θα διατεθούν αργότερα.

Ο Βασίλ Μποντνάρ, πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Άγκυρα, δήλωσε ότι λυπήθηκε από τα συνθήματα, αλλά ευχαρίστησε όσους στάθηκαν ενάντια στις «ακατάλληλες ενέργειες» των οπαδών. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα δίκαιο παιχνίδι. Η Ντιναμό Κιέβου ήταν πιο δυνατή χθες», είπε, καθώς η Φενερμπαχτσέ έμεινε τελικά εκτός Champions League αφού η Ντιναμό Κιέβου επικράτησε στην παράταση του αγώνα με 2-1.

Σε δήλωσή της, η Φενερμπαχτσέ ανέφερε ότι τα συνθήματα διήρκεσαν 20 δευτερόλεπτα και παρακινήθηκαν από τους «υπερβολικούς» πανηγυρισμούς ορισμένων παικτών του Κιέβου μετά το γκολ που έκαναν «ορισμένοι» οπαδοί, αλλά δεν αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο, την θέση του ή τις απόψεις του, προσθέτοντας ότι στέκεται σθεναρά ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Όποιος και αν είναι ο λόγος, εμείς ως Αθλητικός Σύλλογος Φενερμπαχτσέ απορρίπτουμε απολύτως την αντίδραση που προέρχεται από τμήματα των κερκίδων μας», δήλωσε η ομάδα, υποστηρίζοντας ότι είναι άδικο να κατηγορούνται όλοι οι οπαδοί της ή ο σύλλογος για μια πράξη που «δεν αντιπροσωπεύει ποτέ τις αξίες μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Πορεία κατά της καταστολής στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

Μυστήριο με ανεύρεση νεκρού 39χρονου στο λιμάνι της Ραφήνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα