ΑΘΗΝΑ
19:01
|
26.04.2024
Ο υπουργός Υγείας επέμεινε επίσης στις δηλώσεις του σχετικά με την μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον Αλέξη Τσίπρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, δήλωσε ότι το κύμα της πανδημίας έχει ήδη κορυφωθεί και παρατηρείται πτωτική τάση στα κρούσματα, το ΕΣΥ δεν πιέζεται και πως «αυτή τη στιγμή δεν έχει νόημα να φέρουμε κανένα μέτρο πίσω».

«Πλέον έχουμε πολλούς θανάτους οι οποίοι είναι με covid -και όχι από covid. Διότι το 30% με 35% των περιστατικών που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται γιατί έχουν πάει στο νοσοκομείο για άλλο λόγο κι έχουν βρεθεί θετικοί, οπότε υποχρεωτικά μπαίνουν σε μονάδα covid», υποστήριξε ο υπουργός.

Αναφορικά με τις δηλώσεις του για μη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι «Η μέρα της νόσησης είναι ημέρα μηδέν, πέντε μέρες καραντίνα. Η καραντίνα αυτή δε σπάει με τίποτα. Πέντε μέρες καραντίνα και μετά πέντε μέρες με μάσκα υποχρεωτικά, αυτό είναι το πρωτόκολλο. Γιατί; Γιατί όλες οι χώρες και η Αμερική και η Ευρώπη και το ECDC, το CDC και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν αποσυνδέσει την καραντίνα με το τεστ, διότι η καραντίνα θεωρείται ότι αυτό είναι το μίνιμουμ που υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αντιμετώπιση του φαινομένου με τα «φακελάκια» στα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι, σε συνεργασία και με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, είναι σχεδόν έτοιμη η διαδικασία των ηλεκτρονικών ραντεβού στα χειρουργεία, όπως γίνεται με τα ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Ο Θάνος Πλεύρης αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση του ΕΣΥ με προσωπικό, λέγοντας ότι «βγαίνουν 6.000 θέσεις», καθώς και ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρόκειται να ενισχυθεί και με στοχευμένες κατευθύνσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα