ΑΘΗΝΑ
07:34
|
20.04.2024
Ο δικαστής υποστήριξε ότι η νεαρή ηλικία του κατηγορούμενου έχει μικρή βαρύτητα ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο της Νέας Ζηλανδίας καταδίκασε σήμερα ένα 15χρονο αγόρι σε ισόβια κάθειρξη για φόνο που διαπράχθηκε όταν ήταν 14 ετών, με ελάχιστη περιόδο κάθειρξης 10 ετών.

Περιγράφοντας τα γεγονότα της υπόθεσης, ο δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου Τίμοθι Μπρούερ δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος τσακώθηκε και μαχαίρωσε έναν 22χρονο αφού το θύμα ενήργησε ανάρμοστα προς την ξαδέλφη του εφήβου. Προηγουμένως ο 22χρονος και ο 14χρονος είχαν καταναλώσει αλκοόλ και κάνναβη.

Ο Μπρούερ υποστήριξε ότι η ισόβια κάθειρξη είναι κατάλληλη σε αυτή την περίπτωση, παρά την ηλικία του κατηγορούμενου, καθώς η νεαρή ηλικία δεν αποτελεί ασυνήθιστο χαρακτηριστικό των βίαιων αδικημάτων και έχει μικρή βαρύτητα ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Οι νόμοι της Νέας Ζηλανδίας προϋποθέτουν επί του παρόντος ποινή ισόβιας κάθειρξης για όσους κρίνονται ένοχοι για φόνο, εκτός εάν η καταδίκη κριθεί «προδήλως άδικη». Ξεχωριστά, το εφετείο της χώρας εξετάζει επί του παρόντος τις περιπτώσεις τριών ανήλικων καταδικασθέντων για φόνο που άσκησαν έφεση κατά των ποινών ισόβιας κάθειρξής τους. Η υπόθεση αποτελεί την βάση για μια ευρύτερη νομική πρόκληση, σύμφωνα με την οποία είναι «προδήλως άδικο» να καταδικάζονται ανήλικοι σε ισόβια κάθειρξη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα