ΑΘΗΝΑ
06:13
|
24.04.2024
Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει συνολικά 4.907 επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.247 βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και τα 261 έχουν διαγνωστεί στο Σαν Φρανσίσκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ευλογιά των πιθήκων καθώς τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν έλλειψη εμβολίων.

Οι αρχές στη Νέα Υόρκη δήλωσαν ότι ο ιός «αντιπροσωπεύει μια επικείμενη απειλή» για την δημόσια υγεία σε ολόκληρη την πολιτεία. Η Επίτροπος Υγείας Μαίρη Μπάσετ υποστήριξε ότι η ανακοίνωση θα βοηθήσει τα τμήματα υγείας που ασχολούνται με δραστηριότητες απόκρισης και πρόληψης «να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετη κρατική αποζημίωση».

Στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, οι αρχές κήρυξαν την ευλογιά των πιθήκων «τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία». Ο δήμαρχος Λόντον Μπριντ δήλωσε ότι ο κίνδυνος ασθένειας παραμένει χαμηλός, αλλά η ανακοίνωση που τίθεται σε ισχύ την 1η Αυγούστου θα βοηθήσει στην κινητοποίηση πόρων.

«Το Σαν Φρανσίσκο έδειξε κατά την διάρκεια του κορονοϊού ότι η έγκαιρη δράση είναι απαραίτητη για την προστασία της δημόσιας υγείας», δήλωσε ο Μπριντ. «Γνωρίζουμε ότι αυτός ο ιός τους επηρεάζει όλους εξίσου – αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητάς μας διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αυτή την στιγμή».

«Πριν από λίγες εβδομάδες, το τμήμα Δημόσιας Υγείας του Σαν Φρανσίσκο ζήτησε 35.000 εμβόλια σε πρώτο στάδιο ώστε να διατεθούν σε αυτούς που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό. Μέχρι στιγμής, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, έχουμε λάβει μόλις το ένα τρίτο αυτού του αιτήματος … Θα χρειαστούμε πολύ περισσότερα από 35.000 εμβόλια για να προστατεύσουμε την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητά μας και να επιβραδύνουμε την εξάπλωση αυτού του ιού», πρόσθεσε ο δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει συνολικά 4.907 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων, εκ των οποίων τα 1.247 βρίσκονται στη Νέα Υόρκη και τα 261 έχουν διαγνωστεί στο Σαν Φρανσίσκο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα