ΑΘΗΝΑ
14:14
|
25.04.2024
Εκπρόσωπος της εμπορικής εταιρίας Loyal Agro Co LTD διέψευσε το απόγευμα πως έχει κλαπεί από την Ουκρανία το φορτίο αλεύρων που μεταφέρει εμπορικό σκάφος Laodicea.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκπρόσωπος τουρκικής εταιρίας διέψευσε το απόγευμα πως έχει κλαπεί από την Ουκρανία το φορτίο αλεύρων που μεταφέρει εμπορικό σκάφος Laodicea που ελλιμενίστηκε την Πέμπτη στο λιμάνι της Τρίπολης του Λιβάνου.

Εκπρόσωπος της εμπορικής εταιρίας Loyal Agro Co LTD, διαβεβαίωσε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πως η εταιρία θέλησε να εισαγάγει 5.000 τόνους αλεύρων που μεταφέρει το πλοίο για τον Λίβανο ώστε να το πουλήσει σε ιδιώτες αγοραστές και όχι στην κυβέρνηση του Λιβάνου. Το Reuters δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να επικοινωνήσει με αξιωματούχους της κυβέρνησης του Λιβάνου για σχόλια.

Εικόνα

Το στέλεχος της εταιρίας είπε πως η εταιρία έδωσε στα λιβανικά τελωνεία έγγραφα που δείχνουν πως η προέλευση του φορτίου είναι νόμιμη. Ο ίδιος πρόσθεσε πως το φορτίο, συνολικά περίπου 8.000 τόνοι αλεύρων και 1.700 τόνοι κριθαριού, είχε αρχικό προορισμό τη Συρία αλλά η εταιρία αποφάσισε να ξεφορτώσει 5.000 τόνους αλεύρων στον Λίβανο που αντιμετωπίζει ελλείψεις ψωμιού, οι οποίες οφείλονται σε μια τριετή οικονομική κρίση.

Το θέμα έθεσε νωρίτερα η  ουκρανική πρεσβεία στον Λίβανο υποστηρίζοντας πως ένα συριακό πλοίο, που υπόκειται στις κυρώσεις των ΗΠΑ, έδεσε στο λιμάνι της Τρίπολης στον βόρειο Λίβανο «μεταφέροντας 5.000 τόνους κριθαριού και 5.000 τόνους αλεύρων που υποψιαζόμαστε πως έχουν κλαπεί από ουκρανικές αποθήκες».

Η ρωσική πρεσβεία δήλωσε πως δεν έχει «πληροφόρηση για το συριακό σκάφος ή για ένα φορτίο που μεταφέρθηκε στον Λίβανο από ιδιωτική εταιρία».

Από την πλευρά του ο Λιβανέζος υπουργός Εξωτερικών Αμπντάλα Μπου Χαμίμπ είπε πως έχει γίνει αποδέκτης ορισμένων «διαμαρτυριών» και «προειδοποιήσεων» από δυτικές χώρες μετά την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Τρίπολης, σύμφωνα με τουίτ από τον λογαριασμό του υπουργού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα