ΑΘΗΝΑ
13:24
|
25.04.2024
H διευθύντρια της Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων πιστεύει «ακράδαντα» ότι η χώρα θα εγκρίνει «πιο δραστικές» κυρώσεις από αυτές κατά της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επικεφαλής του ελβετικού οργανισμού που εφαρμόζει οικονομικές κυρώσεις δήλωσε ότι αναμένει η ουδέτερη χώρα να υιοθετήσει τυχόν τιμωρητικά μέτρα που θα λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της Κίνας εάν εισβάλει στην Ταϊβάν.

Ερωτηθείσα εάν η Ελβετία πρόκειται να υιοθετήσει κυρώσεις της ΕΕ κατά της Κίνας σε αυτή την περίπτωση κατά την διάρκεια συνέντευξής της στην εφημερίδα Neue Zuercher Zeitung, η διευθύντρια της Κρατικής Γραμματείας Οικονομικών Υποθέσεων (SECO) Μαρί-Γκαμπριέλ Ινάιχεν-Φλάις δήλωσε ότι πιστεύει «ακράδαντα» ότι κάτι τέτοιο θα εγκριθεί από την Ελβετία.

«Ωστόσο, οι κυρώσεις στην περίπτωση της Κίνας θα ήταν πολύ πιο δραστικές (από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας) επειδή οι οικονομικές σχέσεις είναι πολύ πιο σημαντικές. Ως εκ τούτου, θα υπήρχαν πιθανώς μεγαλύτερες συζητήσεις στην ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην Ελβετία, από ό,τι για την Ρωσία. Αλλά ελπίζω ότι η κατάσταση δεν θα φτάσει ποτέ εκεί», πρόσθεσε.

Η Ελβετία έχει δεχθεί πιέσεις σχετικά με τον ταχύτερο εντοπισμό και το «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων εκατοντάδων Ρώσων πολιτών στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις. 

Μέχρι στιγμής, η Ελβετία έχει «παγώσει» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (6,88 δισεκατομμυρίων ευρώ). Η Ινάιχεν-Φλάις υποστήριξε ότι ο αριθμός αυτός είναι απίθανο να αλλάξει κατά πολύ. «Εμείς στη SECO δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι υπάρχουν πολλά περιουσιακά στοιχεία ατόμων στα οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις που δεν έχουν ακόμη βρεθεί», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Φωτιά στη Λακωνία-Ρίψεις νερού και από εναέρια μέσα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα