ΑΘΗΝΑ
00:10
|
02.05.2024
«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. για επίορκους» διατείνεται το υπουργείο την ώρα που εγκαλείται για σωρεία περιστατικών αυθαιρεσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να ενισχύσει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της ΕΛ.ΑΣ φαίνεται πως θυμήθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας κατά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος έσπευσε να προεξοφλήση σε ανάρτησή του στο twitter την έκβαση υπόθεσης αστυνομικού που κατηγορείται για ασέλγεια και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που ο Τ. Θεοδωρικάκος διατρανώνει πως «δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ. για επίορκους για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους», εξαίροντας τον μηχανισμό Εσωτερικών Υποθέσεων, η ΕΛ.ΑΣ. έχει περιοριστεί στην ανακοίνωση διενέργειας ΕΔΕ για τη σωρεία περιστατικών αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά τη διάρκεια πρόσφατων διαδηλώσεων, υποστηρίζοντας πως οι δυνάμεις των ΜΑΤ δέχτηκαν «διαδοχικές επιθέσεις με ρόπαλα – κοντάρια, ρίψη πετρών, μαρμάρων και λοιπών αντικειμένων».

Παράλληλα, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει προβεί αποκλειστικά στην έκδοση δελτίων τύπου περί απαγορεύσεων των διαδηλώσεων, συνοδευόμενων με την εκκωφαντική σιωπή του Υπουργού σχετικά με το κρεσέντο αστυνομικής βίας, ενώ η κυβέρνηση ισχυρίζεται διά του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου πως «τα ΜΑΤ αντέδρασαν γιατί οι διαδηλωτές έκλεισαν τον δρομο» και η ΕΛ.ΑΣ. εκδίδει ανακοινώσεις «περί αποκατάστασης της αλήθειας» για την πρόσφατη καταστολή φεμινιστικής διαδήλωσης κατά της έμφυλης βίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα