ΑΘΗΝΑ
08:11
|
25.04.2024
«Μισώ τους Ρώσους», φέρεται να είπε η διπλωμάτης κατά την διάρκεια διαπληκτισμού με υπάλληλο ξενοδοχείου που καταγράφηκε σε βίντεο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επέκρινε μια Νορβηγίδα πρόξενο για μια «εξωφρενική πράξη μίσους, εθνικισμού και ξενοφοβίας» μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που φέρεται να την δείχνει να διαπληκτίζεται με το προσωπικό σε ρωσικό ξενοδοχείο.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Mash, φέρεται να δείχνει την Ελίζαμπεθ Έλινγκσεν, πρόξενο της Νορβηγίας στη βόρεια ρωσική πόλη Μουρμάνσκ, κατά την διάρκεια ενός καυγά. «Μισώ τους Ρώσους», λέει η γυναίκα στα αγγλικά. «Ξέρετε, έχω συνηθίσει να μένω σε καθαρά δωμάτια. Είμαι από την Σκανδιναβία, όχι κάποια Ρωσίδα».

«Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξετάζει τώρα επιλογές για το πώς να απαντήσει σε αυτή την εξωφρενική πράξη μίσους, εθνικισμού και ξενοφοβίας», έγραψε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα στο κανάλι της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram. «Εκτός αν το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας μας προλάβει. Θα ήταν σωστό», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Mash, η Έλινγκσεν παραπονιόταν επειδή της είχαν πει να περιμένει μέχρι να είναι έτοιμο το δωμάτιό της. «Αυτό είναι γ…α εκνευριστικό. Απλά τα γ…ε όλα», λέει η γυναίκα στο προσωπικό της ρεσεψιόν. «Αυτό το ξενοδοχείο είναι ντροπή και εσείς οι άνθρωποι γενικά [είστε] επίσης ντροπή». Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, η ρωσική αστυνομία ερευνά το περιστατικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας δήλωσε στο ρωσικό κανάλι Russia Today ότι «λυπάται βαθιά για αυτό το περιστατικό». «Τα συναισθήματα που εκφράζονται σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν τη νορβηγική πολιτική ή τη νορβηγική στάση απέναντι στη Ρωσία και τον ρωσικό λαό», ανέφερε ο διευθυντής επικοινωνίας Τούβα Ράανς Μπόγκνες. «Το υπουργείο χειρίζεται το περιστατικό μέσω των κατάλληλων διαύλων», πρόσθεσε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Ξεκινά το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων – Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα