ΑΘΗΝΑ
13:38
|
25.04.2024
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε με 217 ψήφους υπέρ και 213 ψήφους κατά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε χθες ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει τα όπλα εφόδου για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, ως απάντηση σε μια σειρά ενόπλων επιθέσεων που συγκλόνισαν τη χώρα. Το νομοσχέδιο, που απαγορεύει την πώληση, την εισαγωγή, την κατασκευή και την μεταφορά ορισμένων ημιαυτόματων όπλων, εγκρίθηκε με 217 ψήφους υπέρ και 213 ψήφους κατά, με κάποιους Δημοκρατικούς καθώς και σχεδόν όλους τους Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να το καταψηφίζουν.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, χαιρέτισε την έγκριση του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι «Η πλειοψηφία του αμερικανικού λαού συμφωνεί με αυτή την δράση κοινής λογικής» και προτρέποντας την Γερουσία να «κινηθεί γρήγορα για να φέρει αυτό το νομοσχέδιο στο γραφείο μου», ωστόσο το μέτρο δεν αναμένεται να πάρει την έγκριση που χρειάζεται για να γίνει νόμος.

Το Κογκρέσο έθεσε περιορισμούς στην κατασκευή και πώληση όπλων εφόδου το 1994, αλλά η νομοθεσία έληξε 10 χρόνια αργότερα, αφού οι πολιτικοί δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν την υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν το λόμπι των όπλων.

«Όταν έληξε η απαγόρευση το 2004, οι μαζικοί πυροβολισμοί τριπλασιάστηκαν», ανέφερε η κυβέρνηση Μπάιντεν σε δήλωσή της. Τα τουφέκια εφόδου έχουν αναδειχθεί ως το όπλο επιλογής μεταξύ των νεαρών ανδρών που ευθύνονται για πολλές από τις πιο καταστροφικές ένοπλες επιθέσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Φορολογικές δηλώσεις: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Celebrities στα εστιατόρια

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα