ΑΘΗΝΑ
17:50
|
19.04.2024
Η ανακοίνωση έρχεται μία ημέρα μετά την αναμενόμενη αναχώρηση της Νάνσι Πελόζι για την περιοδεία της στην Ασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της απέναντι από την Ταϊβάν, αφού προειδοποίησε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, να μην πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νησί.

Η στρατιωτική πτέρυγα του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός, διεξήγαγε «ασκήσεις με πραγματικά πυρά» κοντά στα νησιά Πινγκτάν στα ανοικτά της επαρχίας Φουτζιάν, ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Η Υπηρεσία Θαλάσσιας Ασφάλειας προειδοποίησε τα πλοία να αποφύγουν την περιοχή.

Η Πελόζι, η οποία θα είναι η πιο υψηλόβαθμη Αμερικανίδα εκλεγμένη αξιωματούχος που επισκέπτεται την Ταϊβάν από το 1997, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αν θα ταξιδέψει πράγματι στο νησί. Ωστόσο, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το CNN, η Πελόζι αναμενόταν να ξεκινήσει χθες μια περιοδεία στην Ασία που περιλαμβάνει στάσεις στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Μαλαισία και την Σιγκαπούρη.

Ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, προειδοποίησε τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, σε τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη κατά της «εξωτερικής παρέμβασης» στις συναλλαγές του Πεκίνου με την Ταϊβάν, ενώ εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός θα λάβει ισχυρά μέτρα για να σταματήσει τυχόν επίσκεψη της Πελόζι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα